Boğaziçi’nde aks’zedeler!

Boğaziçi Rallisi’nde ikinci günün ilk ayağını Avcı’nın 4,7 saniye farkla lider kapatması, ‘bir Türk’ün kazanmasını’ dileyenleri umutlandırırken, podyum ve genel klasman şansı olan ekiplerden dahil yarış dışı kalanların da geçilen her etapla birlikte artması, rallinin zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk ayağın son etabı olan Hallı’da günün ikinci best’ine ulaşarak S2000 Fiesta’sını servise lider getiren Avcı’nın yanı sıra genç takım arkadaşı Murat Bostancı da benzer araçla bugün sergilediği performansla öne çıktı. Darlık etabının ilk geçilişinde en iyi zamanı yapan Bostancı, servise 5’nci sırada geri döndü. Betti’nin 37 saniye ardında, Ercan Kazaz‘ın ise  1 dakika önünde olan Bostancı, podyumda sorun yaşayacakları kollayacak.

Murat, Hallı sonunda ‘etap ve seyircinin çok güzel olduğunu’ vurgularken, kendilerinde bir sorun olmadığını belirtti. Avcı ise, parkur biraz kaygan olsa da iyi bir tempo tutturduklarını ifade etti. İntercomu bozulan ve yedeğini kullanan Ercan Kazaz, yine de Hallı’yı Darlık’tan daha iyi geçtiğini düşünmekteydi.

Önemli abandoneler.. Rallinin bugünkü ilk ayağı, podyum hedefi ile güne başlayan Burak Çukurova‘nın günün ilk rallinin ise 5’nci etabında, asfalt bölümde kayıp bariyerlere vurarak yarış dışı kalmasıyla sürpriz bir açılış yaptı.

Ardından, Bursalı şampiyon rallici Ünal Şenbahar, N14 Subaru’su aks kesince Darlık etabının seyirci noktasında etaptan dışarı çıktı ve yarışı bıraktı. Şenbahar, yarın supeRally yapacağını deklare etti, ancak Ralli Ajansı’na serviste aracı kotrol edildikten sonra karar vereceğini söyledi. Şenbahar’ın yarış dışı kaldığı yerde yaptığı değerlendirme ilerleyen saatlerde ajansta olacak.

S2000 Grande Punto ile yarışan Burcu Çetinkaya da, aks kesip yarış dışı kaldığı Boğaziçi’nde son gün supeRally ile parkura çıkabilecek. Bursalı genç pilot Emre Zümrüt, Fiesta ST’si ile yoldan çıktı, takla atarak 50 metre aşağıya indi. Diğer bir ST’li Ferhat Tanrıbilir de önden aldığı darbe sonrası aracını servise getirmek üzere yarışa veda etti. Çağrı Tarık Zeybek, Hallı’nın yarısından sonra aks kesince yarışı bıraktı. Zeybek, serviste aksı değişebilirse yarın supeRally kervanına katılabilir.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansi

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top