Avrupa’da Türklerin ayak sesleri..

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın İstanbul randevusunda ikinci gün de tamamlandı. İkibinli yıllarda henüz bir Türk pilotunun zafer şampanyası patlatma başarısını gösteremediği rallide bu yıl şeytanın bacağının kırılabileceğine yönelik ilk işaretler, rallinin ikinci gün ilk ayak sonunda kendini gösterdi. Kazanmaya çok yakın görülen Türk pilot Yağız Avcı, Fiesta S2000’i ile 7’nci etapta ele aldığı yarış liderliğini 40 saniye farkla gün sonuna taşımasını bildi. Dört etabın yer aldığı son gün, yarış km’si yüksek olsa da, hata yapmaması halinde genç pilotun podyumun en üst basamağında Türk bayrağını dalgalandırması bekleniyor.

ERC rekabetinde günün öne çıkan diğer bir Türk ise genç pilot Murat Bostancı oldu. Fiesta S2000’i ile Darlık etabının ilk geçilişinde en iyi zamanı yaparak dikkat çeken Bostancı, 6’ncı olarak başladığı ikinci gün sonunda klasmanda iki sıra yukarıya, 4’ncülüğe yükseldi ve podyuma çok yaklaştı. S2000 ile sergilediği performansla hayranlık uyandıran Jr Bostancı, üçüncü gün önündeki rakiplerden birinin hata yapması halinde zorlu Avrupa sınavında podyuma ayak basıp kupa kaldıranlar arasına katılabilecek.

İkinci gün sonunda başarı basamaklarını hızla yükselen diğer bir Türk pilot ise, onlarca yarış zaferi ve birçok kez Türkiye Şampiyonluklarını kariyerine sığdırmayı başaran tecrübeli bir isim, Ercan Kazaz  oldu. Gün sonunda Evo 10’u 5’nci sırada kapalı parka teslim eden Kazaz, takım direktörü olduğu Bonus Parkur Racing’in sabah ilk etapta yaşadığı şoktan sonra yine ‘takımı kurtaran kaptan’ gömleğini giymek zorunda kaldı.

Skoda Fabia S2000’i ile Burak Çukurova, Göçbey etabının ilk geçilişinde, asfalt kısımda geçirdiği kazadan sonra yarış dışı kalarak hem kendisi hem de takımı adına tüm puan hesaplarını alt üst etti. O’nun beklenmedik abandonesi üzerine Kazaz, takımına en yüksek puanı kazandırabilmek amacıyla podyumu yakından takip edebileceği 5’nciliğini üçüncü gün sonunda tak’a da ulaştırmak ve eğer önünde bir kopma olursa daha da yukarı taşımak arzusunu seslendirdi. Kazaz, gün boyunda iki kez 5’nci, beş kez de 6’ncı en iyi zamanları yaparak önündeki ile 1.5, arkasındaki ile 1 dakikaya yakın farklarla son güne rahat bir pozisyonda başlayacak.

Boğaziçi’nde ikinci gün sonunda genel klasmanın ilk 10 sırasında dizilen yarışçılar arasındaki farklar genelde açık ve bazen dakika bazında. Önündeki rakibi ile arasındaki farkı yakın mücadele sinyali veren tek isim ise, Menderes Okur. Evo 10’u ile Okur’un, 9’ncu sırada tamamladığı ikinci gün sonunda önündeki rakibi ile arasında sadece 9.4 saniye fark var. Aynı garajdan servis alan Antalyalı Mustafa söylemez, tecrübeli kopilotu Cem Bakançocukları ile birlikte ikinci gün sonunda ilk 10’a adım atmayı başardı. Söylemez, kısa bir süreliğine ara verdiği parkurlara geri döndüğü Boğaziçi’nde Bulgar Slavov’un yarım dakika önünde, Menderes’in ise 1 dakika yakın farkla ardından, son güne nispeten rahat başlayacak isimler arasında yer aldı.

Boğaziçi’nde son gün dikkatle izlenecek bir diğer rekabet ise, sınıf 6’da iki Ford pilotu arasında geçecek. Çekişme konusunda yanıtı belirsiz olan soru ise, Takımın eski S2000 pilotu Emre Yurdakul’un sadece 18 saniye ardında olan ve O’nunla aynı R2’ler ile mücadele eden Orhan Avcıoğlu‘nun atak yapma konusunda takım direktöründen ‘işaret’ alması gerekecek mi? Ajansa yaptığı ikinci gün sonu değerlendirmesinde ‘yerini koruma’ konusunda planlardan bahseden Avcıoğlu, rallinin geçilen 12 etabından 4’ünde takım arkadaşından daha iyi zamanlar yaparken, Ulıpelit’in ilk geçilişinde bu farkı 20 saniyeye kadar çıkardı.

Darlık etabının ilk geçilişinde abandone olmanın şokunu yaşayan Bursalı şampiyon rallici Ünal Şenbahar, yarış dışı kalmasının aks’tan kaynaklandığını düşünüyordu ve yarışı bıraktığı yerde Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede serviste onarılması halinde son gün supeRally ile parkura çıkma planları yaptığını dile getirmişti.

Rallinin süpürücü ekibine supeRally ile ilgili deklarasyonu da yapan Şenbahar, gün sonunda servis alanına çekici üstünde getirilen  Subaru’suna mekanikerler tarafından yapılan ilk inceleme sonrası aks’ın temiz çıkması ve sorunun motordan kaynaklandığını anlaşılması üzerine son gün parkura çıkma planlarını çöpe atmak zorunda kaldı.

Subaru’nun Prodrive tarafından ‘garantili’ olduğu için burada açılmayacak olan motoru, incelenmesi ve yapılması için İngiltere’ye gönderilecek. Başarılı rallicinin hayal kırıklığı yaşamasına neden olan abandonesi sonrası sezonun kalan kısmı için stratejilerinde değişiklik yapma olasılığını yine ajansa yaptığı özel açıklamada dile getiren Şenbahar’ın ses getirecek ifadeleri ilerleyen saatlerde ajansta yayınlanacak.

Aydın Hoşgör | Spor Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top