Boğaziçi’nde Avrupa rekabeti!

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın İstanbul’daki randevusu için geri sayım sürüyor. Bu yıl 40’ncı kez düzenlenecek olan Boğaziçi Rallisi, takviminde üçüncü yarış olarak yer aldığı Avrupa Ralli Şampiyonası’nın iddialı isimlerinden üçünü misafir ediyor.

Şampiyona kovalayan rallicilerden İtalyan Betti ve Travaglia, Polonyalı Oleksowicz dahil 12 yabancı ekibin kayıt yaptırdığı Boğaziçi Rallisi’nde ulusal ve mahalli kayıtlar dahil listede yer alan toplam 57 araçtan en az 5’i yarışa katılamayacak!  Bunlar arasında en önemlisi ’10’ kapı numarası taşıyan Subaru Impreza WRX STI R4’ü ile Polonyalı pilot Maciej Rzeznic.

Ayrıca, Türk kayıtlardan Dağhan Ünlüdoğan ile Kocaelili bayan rallici Hülya Tanrıbilir de ERC tak’ına çıkmayacaklar! Ulusal listeden katılan İsmet Şakir’in ise kopilotu olan eşi ameliyat geçirdiği için yarışa katılamayacağı öğrenildi.

Boğaziçi Rallisi’nin yeni merkezi olan Sabiha Gökçen havalimanının eski terminalinin önünde konuşlanan servis alanında yabancı ekiplerin mekanikerleri bugün sabahtan yerleşip yarışa son son hazırlıklarını yaparlarken, Türk garajlardan Ford ve ST dışında servis alanını bugünden kurgulayan olmadı. Burak Çukurova’nın Evo 2 Skoda Fabia S2000’i ise araç giydirilmesi dışında yarışa hazır halde servis alanında bekliyor!

Rallinin bugün tamamlanan keşif turları sonrasında yarışçılar parkurdaki not çalışmalarını tamamlayarak servis alanına geri dönmeye başladılar. Subaru Impreza N16 ile yarışa katılacak olan Ünal Şenbahar ile Parkur Bonus Racing’in takım direktörü yarışçısı Ercan kazaz, Ralli Ajansı’na verdiği özel demeçlerde ralliyi ve parkurun son durumunu yorumladılar. Şenbahar ve Kazaz’ın görüşlerini ilerleyen saatlerde ajanstaki özel bölümlerinde okuyabileceksiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı eski terminal girişinde kurulan start tak’ı ise tüm ihtişamı ile hazır! Ancak, şehre olan uzaklık ve yerleşim birimlerine olan mesafesi nedeniyle yarınki startta seyircinin olmayacağı gerçeği, özellikle sponsorlu yarışlıları tedirgin ediyor.

Geçtiğimiz yıl Bağdat Caddesi’nden start alan rallinin, bu yıl seramonisinin sönük kalma ihtimaline karşın, start/finiş ve servis alanları ile ralli merkezi arasındaki çok yakın mesafeler ve parkura olan ulaşım kolaylıkları ile kurgusu, uluslarası bir yarış için oldukça başarılı olarak değerlendiriliyor. Organizasyon ise, eski terminal binasında rallinin üç gecesinde de parti vererek etkinlik düzeyini arttırmak düşüncesinde.

Boğaziçi Rallisi yarın (cuma) saat 16’da Sabiha Gökçen havalimanı eski terminal binası önünden verilecek startla başlayacak. İlk gün, iki farklı etap ikişer kez geçilerek tamamlanacak. Kısa bir program olmasına karşın, yine de 50 küsur km özel etap toplamı ile ilk günkü performansın rallinin klasmanında etkili olması bekleniyor. Boğaziçi Rallisi pazar günü sonuçlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top