Offroad’un formula versiyonunda zafer, Ahmet Tınkır’ın!

Offroad parkurunda offroad fırtınası esti! İstanbul Offroad Kulübü’nün (İSOFF) Kemerburgaz’da özel bir parkurda gerçekleştirdiği ‘formula tadında’ offroad yarışı hem yarışanlara hem seyircilere çok büyük keyif verdi. 19 Aracın aynı anda start aldığı mücadelede İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır, Jeep Cherokee’si ile damalı bayrağı ilk sırada görerek, bu farklı uygulamanın ilk kazanan ismi oldu. Üç yarıştan oluşan İsoff Kupası’nda bu zaferi ile bir adım öne çıkan Tınkır, 20 turluk zorlu mücadelede de güçlü rakiplerine karşın dayanıklılık konusunda örnek bir performans sergiledi.

Kemerburgaz’da kömür ocağı statüsünden çıkan ve hem film platosu hem de mesire alanı olarak kullanılan geniş engebeli arazide kulübün tecrübeli üyeleri Erkan Birinci ve Mehmet Becce tarafından tasarlanarak uygulanan özel formula parkurunda 19 aracın aynı anda start alacak olması, sadece offroad severleri değil aynı zamanda tüm yarışseverlerin de ilgisini çekti.

Parçalı bulutlu ve serin bir Karadeniz havasına karşın, İstanbullu yarış severler bir yandan piknik yapmak, ama diğer taraftan da adrenalini maksimum seviyede yaşatacak bu farklı yarışı izlemek üzere öğleden önce parkurda kendilerine ayrılan bölgelerde yerlerini aldılar. Saat 15.15’teki starta kadar parkurun etrafına yerleşen kalabalık bir seyirci kitlesi, verilen startla birlikte ve formula startı düzeninde aynı anda düzlüğe atak yaparak yarışa başlayan offroad araçlarının ‘yakın’ markaj mücadelesinde önce biraz hayal kırıklığı yaşadılar.

Can Tahincioğlu’nun Buggy’si ilk sırada aldığı startla birlikte öne fırlayıp ilk viraja açık ara önde girince yakın markaj beklentisi de gerçek olamadı ama orta ile arka sıralarda olan yarışçılar toz bulutuna girip ‘kör’ olduklarında ilk virajın içi karışır gibi oldu. Yine de  herhangi bir dokunma veya yol dışı macerası olmaksızın geçilen ilk virajdan sonra parkurun diğer bölgelerine yönelen yarış severler, 20 turluk zorlu mücadele boyunca pek çok kez keyifli geçişleri, tampon tampona mücadeleleri ve zor anlar yaşayarak parkurda takılan yarışçıları keyifle izlediler.

Araçların ön tekerlerini yerden kesen tümseği, birçok aracın saplanıp zaman kaybettiği çamur geçişi, seyircinin iki tarafa dizildiği dik inişi ve zorlu rampası, özel parkurun en çok dikkat kesilen kısımlarıydı. Yarışın kırıldığı nokta, lider aracın göbekten oturup takıldığı tümsekti; Can Tahincioğlu’nun, bulunduğu bu zor durumdan kurtulması bir turdan fazla zamanını aldı ve hem liderliği hem de yarışın zaferini yakın takipçisi Ahmet Tınkır’a kaptırdı.

Jeep Cherokee’si ile Tınkır, hem tecrübesi hem de aracının özellikleri sayesinde farklı zorluklar barındıran parkurun hiç bir noktasında takılmayarak, liderliği ele aldıktan sonra damalı bayrağı görene kadar elinden bırakmadı. 19 Aracın start aldığı zorlu yarışta sadece 9’u finişe ulaşabildi, 10’u parkurun farklı noktalarında ve farklı turlarda mekanik sorunlardan, teker kopartmadan, lastik patlatmadan dolayı yarış dışı kaldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı 

Ahmet Tınkır’ın  yarıştan fotoğrafları için burayı tıklayınız 

Yarıştan diğer ilginç enstantaneler ise yine bu akşam ajansta yayına verilecek. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın.

 

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top