Ahmet Tınkır, ormandan zaferle çıktı!

İstanbullu offroad yarışçısı Ahmet Tınkır, ikinci gün orman etaplarındaki performansı ile Bursa offroad yarışının kazanan ismi oldu. İnci Akü pilotu Tınkır, Jeep’i ile yarışın ilk günü kendisi için oldukça sorunlu geçen kapılı etaplarda kaybettiği puanlara karşın, yarışın ikinci günü koşulan ve daha önce Ralli Ajansı’nda yer verdiği değerlendirmesinde ‘kendimi daha iyi hissediyorum’ dediği orman etaplarının üçünü en iyi, birini ise ikinci sırada tamamlayarak toplamda 124 puanla yarışın genel klasmanında zirveye yerleşti.

Ahmet Tınkır’ın ardından, orman etaplarında üç kez ikinci, son etapta ise en iyi derecenin sahibi olan Nihat Keskin ise, genel klasmanda 2’nci bitirdiği Bursa offroad yarışında, S3 kategorisinde Volkan Gönülalan’la ‘eşit puana’ ulaşmasına karşın, ilk etap derecesine göre grupta 3’ncülüğe geriledi.

Mitsubishi Pajero’su ile yarışın favorisi olarak gösterilen Birla&Ağaoğlu Motorsport pilotu Volkan Gönülalan ise, ilk gün açık ara puan farkıyla lideri olduğu yarışın ikinci günü, orman etabında voldan çıkıp ağaçlar arasına girdiğinde aracında yangın tehlikesi atlattı ancak tecrübeli sürücü yaşadığı riskli anlara karşın etabı da yarışı da tamamlama başarısı gösterdi. Gönülalan, kaybettiği zamanlar nedeniyle liderliği yarışın orman etaplarında bırakmak zorunda kalarak genel klasmanda 3’ncülüğe geriledi.

Ankara Offroad ve Doğa Sporları Kulübü yarışçısı Yunus Ayhan, orman etaplarından üç kez üçüncülük elde etti ve bu performansları ile kapılı etaplardaki pozisyonlarını dört sıra yukarıya taşıyarak yarışı 4’ncü sırada tamamlama başarısı gösterdi. Ayhan, Suzuki’si ile aynı zamanda S2’de 1’ncilik kupasını Ankara’ya kazandırarak hedefine emin adımlarla yürüdü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top