Taner Şengezener; “Kanadımıza yapılan itiraz, moralimizi bozdu”

İzmirli rallici Taner Şengezener, Ege Rallisi sonrasında Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, yeni sezonla ilgili sponsorla anlaşmasının yine son haftayı bulmasından dolayı kendileri için çok yoğun bir haftadan sonra aracını yarışa son anda yetiştirdiklerini söyledi.

Sezon öncesi söktükleri Subaru’yu, sponsorluk konusundaki belirsizlikten dolayı son hafta toplayabilmelerinin kendileri için bir dezavantaj olduğunu dile getiren Şengezener, yarışta start almadan önce teknik kontrolde araçlarının arka kanatlarına gelen itirazın yeterince canlarını sıktıklarını ve morallerini bozduğunu ileri sürdü.

Şengezener,“özellikle sözlü itirazın hepimizin çok yakından tanıdığı ve şu anda en teknolojik araçlarla en geniş araç parklarından birinin sahibi olan birisinin böyle bir şey yapmasını anlayamadık” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

“O kanadın bize bırakın avantajı, dez avantajı bile vardı ama kendisi bizden çok çekiniyordu heralde. Yeterli testi yapamadık ve ilk iki lup boyunca aracın ufak tefek eksiklerini gidermekle uğraştık. Üçüncü lupta sorunlarımızı tam giderdik ve istediğimiz tempoya yakın bir tek Çatalca 3 geçişini yapabildik ve bu bizi grup N sınıfında same time ile 3’ncülüğü paylaşmamıza kadar çıkardı.”

Tam herşey yoluna girdi derken Efemçukuru 3’ü geçerken içerideki bir kaya parçası hem lastiğinin patlamasına, hem de aracın egsoz manifoltunun kırılmasına yol açtı. Lastiği etap sonunda değiştirdi ama manifolda bir şey yapamadı ve turbo basıncı ‘0’ bara düştü.

Kalan etapları turbo olmayan bir araçla devam etmek zorunda kalınca kendi sınıfında 6’lığa ve genel klasmanda 11’nci sıraya gerileyen Şengezener, “bizim için şansızlıklarla dolu bir yarış oldu ama problemsiz geçtiğimiz etaplarda aracımızın yeni araçlardan hiçde geri olmadığını ve ne kadar rekabetçi olabileceğini gördük” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu kadar problemli yarışmamıza rağmen Subaru’larımız sağlamlığını yine kanıtladı ve çoğu rakibinin önünde finişi gördü. Hedefimiz sınıfımızda podyumdu ama avcumuzun içinden kayıp gitti. Ege Rallisi bu sezonun ne kadar güzel geçeceğinin göstergesiydi ve müthiş bir katılım vardı. Ege’den aklımızda kalan rakiplerimizin, aracımızın kanadından bu kadar rahatsız olmasıydı.”

Son 70 haber

1 Yorum - “Taner Şengezener; “Kanadımıza yapılan itiraz, moralimizi bozdu””

  1. Kanat bahane, Taner şahane… Pilotajına kimse lâf edemez dostum, ancak kanadına ederler… Süpermen uçmasın diye onun da pelerinine lâf etmişlerdi… Boşveer… Devam… İzmir’e selâm…

Yoruma kapalı

Go To Top