David Richards; “Mini, farkındalık yarattı!”

Mini WRC takım patronu David Richards, bu hafta sonu koşulacak olan dünya şampiyonasının İtalya ayağı Sardunya Rallisi?nin ?tarihi bir an? olacağını söyledi. Wrc.com’da yayınlanan habere göre, İngiliz Prodrive şirketinin patronu Richards, Mini Countryman tabanlı John Cooper Works WRCs gelişiminde bizzat sorumluluk aldı. Richards, ?Mini?nin dönüşü, takım içindeki beklentileri arttırdı, farkındalık yarattı? dedi ve ekledi; ?Yoğun bir gelişim ve test aşamaları geçirdik. Nihayetinde yeni aracımızı tamamladık. İki yıl içinde gerçekleştirilen projenin parkurdaki ilk startı hepimiz için tarihi bir an olacak.?

Prodrive, geçtiğimiz Temmuz ayında açıkladığı Mini projesini Kris Meeke ve Dani Sordo ile pilot olarak sözleşme imzalanmasının ardından son aylarda hızlandırdı ve kapsamlı bir test programı gerçekleştirdi. David Richards, ?Mart ayında Portekiz?de yaptığımız testler çok cesaret verici oldu, hatta S2000 otomobilden daha iyi performans aldık? dedi ve ekledi; ?ancak, hepimiz bizi bekleyen zorlukların farkındaydık ve hiçbir şeyi hafife almadık. Sonuç ne olursa olsun, Sardunya, tüm ekip ve bizi destekleyen herkes için tarihi bir olay olacak.?

Kuzey İrlandalı Meeke, John Cooper Works WRC için hala öğrenilecek çok şey olduğunu itiraf ederken, Sardunya?da rekabetin yüksek olacağına dikkat çekti. 31 yaşındaki Meeke, ?yeni bir otomobil ve yeni bir takım için Sardunya büyük bir test ve zor bir ralli olacak? dedi. Fransız şampiyon rallici Sebastien Loeb ile Citroen fabrika takımında geçen dört yıllık bir tecrübesi olan Sordo ise ?Ben de, takım içindeki herkes gibi, neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Sinir bir durum ve çok heyecanlıyım. Gerçekten yeni bir araba ile yeni programına başlayacak olmak harika bir durum? diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top