Ege’nin kralı değişmedi; Burak Çukurova!

Ege’nin kralı bu yıl da değişmedi! Burak Çukurova, geçen yıl kariyerinde ilk kez kazandığı Ege Rallisi’ni üst üste ikinci kez birincilikle sonlandırarak, zaferini gelenekselleştirme yolunda önemli bir adım attı. Burak Çukurova -Ünal Tezel ikilisi, Parkur Bonus Racing renklerini taşıyan, parkurların en son spec, IRC’nin gözde ralli otomobili Skoda Fabia S2000‘i ile sezonun ilk rallisinde finiş takına ilk sırada çıkarak şampiyona rekabetinde hem bir adım öne geçti, hem de rakiplerine sezon başında göz dağı verdi. En yakın rakibi ‘son şampiyon’un  37,9 saniye gibi açık ara farkla önünde zafer şampanyası patlatan Burak Çukurova, Ege’de ilk etapta ele aldığı liderliği son etaba kadar korudu ve finiş tak’ına kadar taşıdı. Çukurova’nın takım direktörü, takımın ‘hazır kıta’ pilotu Ercan Kazaz, Evo 10’u ile 3’ncü olarak podyuma ikinci yeşili sokma başarısı gösterdi ve takımın puanlarını yükseltti.

En çok best, Burak’tan.. Rallinin dün geçilen iki özel etabında en iyi zamanları yaparak liderliğini bugüne taşıyan Çukurova, bugün geçilen sekiz özel etaptan dördünde de en iyi zamanları rakiplerine bırakmadı.Farkı açtıktan sonra liderliğini korumak amacıyla tedbirli sürüşe geçen Burak Çukurova, etap klasmanlarında zirveyi rakiplerine terk etmesine karşın liderliğini yine açık ara farkla korumasını bildi. Son etapta en iyi zamanı yapan Ercan Kazaz ise, Ford pilotu Yağız Avcı’nın 2 dakika 8 saniye ardından 3’ncü sırada finiş gördü.

2 Çeker kupası Kara’nın.. Ege’de iki çeker kupası ise, sezon başlamasına kısa süre kala garaj değişikliği yaparak Pegasus Racing’e geçen Fatih Kara’nın oldu. S1600 Palio ile Kara, Kazaz’ın Evo 10’unun 24 saniye ardından da genel klasmanı 4’ncü sırada tamamladı. İki çeker kupasında 2’nciliği elde eden Murat Bostancı ise, Fiesta R2’si ile genel klasman 8’ncisi  olarak tamamladığı Ege Rallisi’nde aynı zamanda en iyi genç kupasının da sahibi oldu. Sezonun ilk en iyi genç kopilot kupası ise, yoldan çıkmasına karşın ralliyi 14’ncü sırada tamamlayan Bursalı Emre Zümrüt’ün kopilotu Alp Seyhan’a gitti.

Üçte bir fire.. Zorlu bir rekabete sahne olan ve ikinci gün çiseleyen yağmurun kayganlaştırması ile daha da riskli hale gelen Ege’nin asfalt parkurunda finişe gelemeyenlerin sayısı da bir hayli oldu. 40 Ulusal starttan sadece 28’i yarışı tamamlayabilirken, 11 mahalli startından da 6’sı tak’a geri dönebildi. Günün yol dışı maceralarında en önemli hasarı, Ford’un S2000’i ile Emre Yurdakul gördü. Son spec ralli aracı attığı taklalardan sonra hem kaporta, hem de teknik aksamda ciddi hasarlar aldı. Mahalli yarışmacılardan Ahmet Hamdi Aysun’un Efemçukuru köyünde yardan aşağı taklalar atarak inen Palio’su da ciddi derecede hasar aldı. Neo Motorsport servisi ile yarışan Yasemin Çulfaz’ın Fiesta St’si de yardan aşağıda düz inmesine karşın yandan ağaca çarparak durduğunda önemli derecede hasar aldı.

Ege Rallisi’nde başarılı olan yarışmacılara kupaları, İnciraltı’ndaki servis alanında kurulan finiş tak’ında düzenlenen törenle teslim edildi. Podyumda ilk üç sırayı paylaşarak Ege’nin şeref kütüğüne adlarını çakan yarışçılar, podyum sonrası şampanya partisinde birbirlerini sırımsıklam derecesinde yıkadılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı – İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top