Burak, Fabia rüzgarıyla ilk gün rakiplerin hızını kesti

Sezonun açılış rallisi Ege’de, Parkur Racing pilotu Burak Çukurova ilk günü lider kapatarak, geçen yılki zaferini tekrarlama konusunda ilk adımı attı. Çukurova, ülkemizde ilk kez parkura çıkan son spec ralli aracı Skoda Fabia S2000’i ile Ege’de estirdiği rüzgarla rakiplerinin de hızını kesti. İlk gün geçilen iki etaptan sonra en yakın rakibinin 23,6 saniye önünde günü lider tamamlayan başarılı rallici, her iki etaptaki en iyi zamanları ile de dikkat çekti.

Rallideki diğer iki S2000’i ile Ford, ilk gün beklediği performansı henüz gösteremezken, Evo’larla yarışan ‘tecrübeli’ isimler podyumda öne çıktılar. Burak’ın takım direktörü Ercan Kazaz, Evo10’u ile, bir spec düşük 9’la yarışa katılan Serkan Yazıcı’nın 8,4 saniye ardından podyumdaki ikinci Pakur pilotu oldu. 11’i mahalli 51 aracın start aldığı rallide ilk gün sonunda 8’i mahalli olmak üzere 46 araç servis alanındaki kapalı parka geri dönebildi.

Eskişehirli genç rallici Buğra Banaz, kariyerinin ilk ralli tecrübesinde, henüz ilk gün ilk etapta aks kesip yoldan çıkarak hayal kırıklığı yaşadı. Genç Banaz, servise alanında onarılan Fiesta ST’si ile supeRally ile ikinci gün parkura geri dönecek. Neo Motorsport’un servis verdiği diğer bir Fiesta ile Yasemin Çulfaz da ilk etapta yoldan çıkıp yardan aşağıya indi. Aracı önemli derecede hasar gören Çulfaz yarışa erken veda etti.

Saat 15’te Forum Bornova’dan verilen startla başlayan Ege Rallisi’nde ilk gün geçilen Çatalca ve Efemçukuru etapları, ikinci gün de ikişer kez geçilecek. Ayrıca Beyler ve Gödence etapları da ikinci gün ikişer kez geçilecekler. Ege Rallisi, saat 15.44’te İnciraltı’ndaki finiş noktasında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top