Ralli Şampiyonası İzmir’den başlayacak!

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) Başkan Yardımcısı Enis Alpsoy, Forum Bornova’da düzenlediği basın toplantısında, 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışının Ege Rallisi olduğunu söyledi. Bu yıl 21’ncisi yapılacak rallinin 4. kez Forum Bornova’dan başlayacağını belirten Alpsoy, şöyle konuştu: ”Rallide en büyük desteği Forum Bornova’dan görüyoruz. Ege Rallisi, her yıl olduğu gibi bu sene de çok heyecanlı geçecek. Bu rallide kazanan son etaba kadar belli olmuyor. Geçen yıl Serkan Yazıcı, birinciliği son etapta Burak Çukurova’ya kaptırmıştı.” Forum Bornova Müdürü Doğan Alpan ise, 4 senedir Ege Rallisi’nin startına ev sahipliği yaptıklarını, bu birlikteliğe ortaklık gözüyle baktıklarını vurguladı. Birlikteliğin önümüzdeki yıllarda daha etkili olacağına değinen Alpan, kuruluşlarından bu yana hep farklı şeyler yapmaya çalıştıklarını, Ege Rallisi’ne verdikleri desteğin de bunlardan biri olduğunu kaydetti.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon 30 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Ege Rallisi ile açılacak. 29 Nisan Cuma günü saat 20:00 de Forum Bornova’nın ev sahipliğinde yapılacak geleneksel Hoş Geldin Kokteyli ile sporcular bir araya gelerek yarış öncesi moral depolayacak. Ulusal yarışla aynı parkurda, yapılacak Mahalli Ege Ralli Kupasında ise sürücüler 76 kilometrelik özel etapta mücadele edecek. Ege Rallisi’nin startının verileceği Forum Bornova?da 25 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasındaki yapılacak Ralli Show etkinliklerinde Mercedes, Audi, BMW, Ford, Chevrolet ve Opel gibi bir çok ünlü markanın en son model otomobillerini yakından görmek ve test sürüşüne katılabilmekte mümkün.

İddialı ve şampiyon isimler, farklı otomobillerle ilk kez bu rallide izleyicileri ile buluşacak. Serkan Yazıcı Peugeot S2000, Ünal Şenbahar Subaru Impereza N16, Emre Yurdakul Ford S2000, Burak Çukurova Skoda Fabia S2000 ve geçen yılın şampiyonu Yağız Avcı Ford S2000 ile rallinin podyumu için mücadele edecek. 30 Nisan Cumartesi günü saat 15:00 de Forum Bornova’dan yaklaşık 40 otomobilin start alacağı Ege Rallisi?nde, ekipler 132 km?si özel etap olan yaklaşık 425 km uzunluğundaki asfalt parkurda mücadele edecek.

Son 70 haber

1 Yorum - “Ralli Şampiyonası İzmir’den başlayacak!”

  1. koca izmirde bi tek forum bornova var ralli sponsoru olarak vay be helal

Yoruma kapalı

Go To Top