Genel Kurul çağrısı çığ oldu, 91’e ulaştı!

Ralli Ajansı, olağanüstü genel kurul için federasyona ihtar çeken delege sayısının 91’e yükseldiği bilgisine ulaştı! Muhalefetin genel kurul isteyen delegelerin isimlerini yayınladığı Kulüpler Birliği Platformu‘nun sitesinde de açıklanan isimlerin sayısı da bugün 65 olarak deklare edildi. Böylelikle, Ralli Ajansı’nın dün akşam verdiği ’67 ihtar’ haberi Platform tarafından da doğrulandı. Bu arada Platform, Federasyona ihtar çeken delegelerin noterden aldıkları resmi kağıtların bir örneği ancak kendisine ulaştıktan sonra açıklama yapmayı tercih ederken, Ralli Ajansı ihtarname gönderen delegelerin sayısını 91’e vardığı bilgisine ulaştı. 

Federasyon baskıya başladı.. Bu arada, delegelerin genel kurul çağrısının bu sayılara ulaşmasını beklemeyen Federasyon da karşı atağa kalkarak, Platform’a isimleri yayımlanan delegelere karşı baskı uygulamaya başladı. Yine ajansın edindiği ‘özel bilgilere’ göre, Federasyon Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da bizzat aradığı delegelerden “aynı noterden ihatrını geri alması” yönünde baskı yaptı.

Konya’nın F1 görevlendirmesi iptal.. Federasyonun delegeler üzerindeki diğer bir baskısı ise Konya’ya yönelik gerçekleşti. Bu kez Federasyon adına Emre Işık, Konya Gözcü Gözetmen Kurulu Başkanı Emrah Aylak’ı arayarak, Konya’nın federasyona çektiği ihtarları geri almalarını iletti. Konya grubuna, “ihtarların geri alınmaması halinde, Konyalı Gözcü Gözetmenlerden 41 kişik gruba İstanbul F1 yarışı sırasında verilen görevlerin iptal edileceği” de bildirildi.

Kendilerine Federasyon tarafından baskı uygulanan delegeler ise, Kulüpler Birliği Platformu’nu arayarak durumu bildirdiler. Platform’un eş başkanı Oyman Atabay’ın, delegelerden gelen bu şikayetler üzerine Federasyon Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’na hitaben bir yazı kaleme aldığı ve bu yazının da bugün yarın Platform’dan yayımlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

?

Son 70 haber

1 Yorum - “Genel Kurul çağrısı çığ oldu, 91’e ulaştı!”

  1. Süleyman Selek

    Konya’nın görevlendirmesiyle, delegelerin kararının ne alakası var anlayamadım. Emrah Aylak’ın delegeler üzerinde nasıl bir etkisi olabilir onu da anlayabilmiş değilim.

Yoruma kapalı

Go To Top