Offroad, Sakarya’da start aldı!

Offroad sezonuna start, Adapazarı’nda verildi! Sakarya Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü (SOSDER) tarafından düzenlenen yarış, Adapazarı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen seramonik startla başladı. İstanbul, Ankara ve Sakarya’dan toplam 13 aracın katıldığı yarışta ilk gün üç etap geçildi.

Taşlık mahallesinde, Sakarya nehrinin kenarında oluşturulan üç farklı kapılı özel etapta zamana ve rakiplere karşı mücadele eden yarışçılar zaman zaman zorlandılar. Özellikle ilk ve ikinci etabın derin su geçişli kapılarında takılan araçlar, görevli traktörleri sabit nokta olarak kullanıp vinçle kendilerini kurtardılar.

Günün üçüncü ve son etabı ise çift araç kalkışlıydı ve seyirci açısından da en keyif vereni oldu. Etabın yine derin su barındıran kapıları yarışçılara kabus olurken, araçların içten dış parkura geçişini sağlayan köprüden kontrolsüz çıkan Güneş Top sol yanı üstüne devrildi. Seyircilerin aracı yeniden dört teker üzerine çevirmesiyle etaba devam eden Top, zaman kaybıyla da olsa günü sorunsuz kapadı.

Ahmet Tınkır çifte aks kırıp günü tamamlayamayan tek ekip olurken, Birlas Motorsport’un şampiyon pilotu Volkan Gönülalan, Mitsubishi Pajero’su ile ilk gün dikkat çekici bir performans sergiledi. CJ5’i ile Cemil Islıkçı temkinli bir tempo ile yarışırken, parkurlara boykotlu Ankara’dan iki yarışçının Sakarya’da start almaları dikkat çekti. Sakarya’daki offroad yarışı pazar günü aynı etapların ikişer kez geçilmeleri ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Sakarya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top