Ücretsiz asfalt test sürüşü 25 Nisan’da!

Sezonun ilk rallisi Ege’ye üç hafta kala, özellikle takımların yolunu gözlediği resmi test sürüşü için Federasyon Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker bugün parkurda son kontrolleri yapıyor. Asfalt ralli ile başlayacak olan yeni sezon öncesi araçların son ayarlarını etap normlarında denemek isteyen takımlar, federasyonun gelecek hafta sonu yapmasını bekledikleri test günü için kendilerini ayarlamaktaydı.

Test pazartesi günü.. Ralli Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, resmi test sürüşü hafta sonu değil, 25 Nisan pazartesi günü yapılacak. Asfalt karakter özelliği ile Bozhane adı öne çıkmasına karşın, etabın kapatılma güçlüğü nedeniyle anlternatif parkur olarak Kılıçlı da düşünülüyor. Federasyon spor kurulu başkanı Metin Çeker, yarın İzmir’e gitmeden önce bugün test parkurunu son kez inceleyerek kararını verecek.

Federasyon, geçtiğimiz yıl test sürüşünü sadece takımlara değil, herkese açık olarak ilan etmiş ve 100 TL gibi düşük bir ücretle ferdi yarışçıların da araçlarını güvenli bir şekilde test etmelerine imkan tanımıştı. Ancak bu yıl program biraz farklı olacak. Test gününe takımların katılımı kesinleştikten sonra program uygun olursa ferdi katılımcıların da test gününden faydalanmalarına izin verelecek.

Takımlara da ücretsiz.. Ayrıca, yine geçen seneye göre bir farklılı, test sürüşü gününden takımların dahi ücret ödemeden faydalanacak olmaları. Federasyon, bu sezon üç test sürüşü planlıyor. 25 Nisan ve farklı bir tarihte iki asfalt ve Haziran ayında toprak karakterli test sürüşleri ile takımlar ve ferdi yarışçılar son hazırlıklarını ücretsiz yapabilecekler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top