Genel kurul çağrısı için kritik sayıya ulaşıldı

Kulüpler Birliği Platformu çatısı altında örgütlenerek Federasyona olağanüstü genel kurul çağrısı yapan delegelerde kritik sayıya ulaşıldı. Tüzük gereği çağrının gerçekleşmesi için, son mali genel kurulda oy kullanan delegelerin yüzde 40’ına denk gelecek sayıda (80) delegenin noterden ihtarname göndererek olağanüstü genel kurul talebini iletmesi gerekiyor.

Muhalefet, 80’e ulaşmak için kritik rakam olarak belirlediği 50’ye ulaşıldığını, ihtar çeken delegelerin isimlerini platformdan yayınlayarak ilan etti. Muhalefetin liderliğini yapan Satvet Çiftçi, 50 rakamına ulaşılmasından sonra geri kalanının daha süratli bir şekilde gelişeceğini iddia ederken, Federasyon cephesinde ise genel kurul çağrısı yapacakların sayısının 50’yi bulmayacağı hesapları yapılmaktaydı.

Bugün ulaşılan 50 imza, yarından sonraki dönem için hızlandırıcı etki yaratabilir. Muhalefet, Nisan 15’ine kadar 80’e ulaşıldığı takdirde, tüzük gereği 2 ay içerisinde genel kurulu toplamak zorunda olan yönetimin en geç Haziran ayı ortası için çağrı yapmak zorunda kalacağını hesaplıyor. Kulüpler Birliği Platformu’nda yayımlanan, genel kurul çağrısı için noterden ihtarname çeken 50 isim işe şunlar;

Satvet Çifçi, Oyman Atabay, Hilmi Orbay, Muharrem Çelik, Hakan İpkin, Barış Türkkuşu, Şahin Demiray, Cafer Sarıaltın, Kemal Özden, Yunus Ayhan, İsmail Aydın, Mehmet Özenç, Cihat Bayar, Savaş Ercan, Murat Sekizli, Mehmet Fatih Yeşilyurt, Hikmet Burhaboğlu, Meliha Yalçın, Mehmet Ali Aygün, Soner Altaş, Murat Küçükmehmetoğlu, Cevdet Durdu, Çetin Şentürk, Nuh Dursun Aktan, Levent Demirel, Yılmaz Çetinalp, Necip Tekin, Ayşe Durdu, Cemil Yiğit, Merve Akkaya, Faruk Süren, Aytaç Kot, Selim Topaloğlu, Doruk Gökşin, Hüseyin Uyar, Rüştü Caner, Kadir Gören, Erol Kes, Vedat Bostancı, Uğur Müldür, Erol Hülagü, Mustafa Şairoğlu, Enis Alpsoy, Özcan Bilgekay, Hüseyin Teloğlu, Bahadır Karameşe, Ayhan Keklik, Bülent Atasoy, Can Çimir ve Ümit Acar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top