Olağanüstü genel kurul için imza toplanıyor!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na olağanüstü genel kurul çağrısı yapan Kulüpler Birliği Platformu, oluşuma üye kulüplerin delegeleri tarafından noterden çekilen ihtarların asgari sayıya ulaşması için geri sayıma geçti. Platform Başkanı Satvet Çiftçi ile TOSFED kurucu başkanı Oyman Atabay‘ın 29 Mart’ta gönderdikleri ilk başvurularının APS ile yarın federasyona ulaşması beklenirken, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere Platform çatısı altında yer alan kulüplerin delegelerinden de benzer taleplerin noterlerden gönderimine başlanıldı.

TOSFED tüzüğüne göre, son mali kurulda oy kullanan delegelerin yüzde 40’ının çağrıya imza atmaları halinde, bir ay içerisinde federasyonun olağan üstü genel kurula gitmesi gerekiyor. Platform eşbaşkanları Satvet Çiftçi ve Oyman Atabay’ın bu konuda ilk imzaları atarak hareketi başlatmalarının, gerekli olan yüzde 40’lık (80 delege) asgari başvuru sınırının Nisan ayının ilk haftasında aşılmasını hızlandırması bekleniyor. 

TOSFED Kurucu Başkanı oyman Atabay, son birkaç yıldır federasyon adına farklı şehirlerde kurulmasına öncülük ettiği kulüpleri bu kez olağanüstü genel kurula imza atmaları için dolaşmaya başladı. Platform’un eş başkanları geçen hafta konuk oldukları Ankara ve önceki gün ziyaret ettikleri İzmir’in  delegeleri tarafından genel kurul çağrısı için noterden imzalı formaların gönderildiği ileri sürülürken, Platform’un yaptığı çağrı üzerine federasyona genel kurul talebini ileten delegele sayısının 80’i geçmesi halinde ise tüzüğün ilgili maddesi gereği bir ay içerisinde olağanüstü genelş kurulu toplamak zorunda olan Başkan Mümtaz Tahincioğlu’nun yapılacak seçimde aday olmaması bekleniyor.

Kulüpler Birliği Platformu tarafından Federasyon başkanlığı için aday gösterilen Satvet Çiftçi, konu ile ilgili olarak Ralli Ajansı’nın sorularını yanıtlarken, olağanüstü genel kurulun artık kaçınılmaz olduğunu ve bunun için gerekli 80 imzayı fazlasıyla ve çok kısa sürede geçeceklerini, Haziran ayı ortasında ise genel kurulun yapılmasını beklediklerini söyledi. Çiftçi, kulüplerin ortak isteği üzerine başkanlığa adaylığını açıklamak zorunda kaldığını, ancak 2012’den sonraki dönemda Başkanlık için mutlaka yeni isimlerin ortaya çıkmasına çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top