Sezon öncesi kurallarda son rötuşlar!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker, yaklaşan sezon öncesinde kurallardaki bazı değişiklikleri bir bültenle yayımladı.

Karting:  Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori ile ilgili olarak, ulusal karting talimatının ?5g:Puantaj? maddesinde, puan alınabilecek yarış sayısı 10?dan 14?e çıkarıldığı, en iyi 10?ndan puan alınacağı açıklandı. Buna göre, mini kategoride takvime dahil 7 hafta sonundaki toplam 14 yarış üzerinden puan alınabilecek. Sürücüler için sezon boyunca yapılacak olan toplam 14 yarıştan, en iyi 10?u şampiyonaya puan getirecek ve esas olarak alınacak. Dört yarışın puanlama harici tutulması (atılması) ile ilgili olarak da sürücünün katıldığı yarış sayısının 11?i geçmesi halinde,  katılım sağlanan ve en düşük puan alınan, ya da hiç puan alınamayan 1 veya daha fazla yarış, toplam puan alınan yarış sayısı 10?u bulacak şekilde değerlendirme dışı bırakılır; buna göre sürücü 10 yarışa katıldıktan sonra isterse, iki hafta sonuna veya ayrı hafta sonlarındaki toplam dört ayrı yarışa katılmayabilir; ancak 10 veya daha az yarışa katılan sürücüler için, yarışların puanlama harici tutulması sistemi uygulanamaz. Ayrıca ihraç veya yarıştan men cezası nedeniyle puan alınamamış olan yarışlar hariç tutulur ve atılan yarış kapsamında sayılmazlar.

Otokros : Spor Kurulu?nun açıklamasında, Türkiye Otokros Şampiyonası ile ilgili olarak ulusal otokros talimatının ?4a-Hatalı start? maddesinde değişiklik yapıldığı ilan edildi. Buna göre, hatalı start alınması (fodepar) halinde 10 saniye zaman cezası verilecek, ancak maddenin ilk yayınlanan halinde ?hem sıralama hem yarış? turlarını içeren bu uygulama yeni metinde atalı start cezası ?sadece yarışma turları için? geçerli kılındı.

Ralli : Açıklamanın Türkiye Ralli Şampiyonası ile ilgili kısmında ise, ulusal ralli talimatının ?2.1-Katılabilir Otomobiller? maddesinde sınıf 5?te yer alan Grup R3D otomobilin motor hacminin yanlışlıkla ?1600 cc?ye kadar? şeklinde yazıldığı, bu grubun doğru motor hacminin ? 2000 cc?ye kadar / nominal ? şeklinde olacağı vurgulandı.

Son 70 haber

1 Yorum - “Sezon öncesi kurallarda son rötuşlar!”

  1. Bu yaz görüşelim

Yoruma kapalı

Go To Top