Mümtaz Tahincioğlu; “Karalamak kolay, önemli olan icraat!”

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, sezon öncesi üst düzey eğitim çalışmaları öncesinde Riva’da düzenlediği kulüplerarası toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mümtaz Tahincioğlu, şahsına ve yönetimine yönelik sürdürülmekte olan eleştirilere karşı yanıtlar verdi. Başkan Tahincioğlu, önemli mesajlar ilettiği toplantıda muhalefete yüklendi, yapılan eleştirileri haksız bulduğunu söyledi ve bunların gerçek olması halinde ayakta duramayacaklarını ileri sürdü.

Başkan Tahincioğlu, konuşmasından başında, bazı kulüplere yönelik tasarruflarının dışlanma anlamında yansıtıldığını ve gerçekte hiç bir kulübü dışlamadıklarını söyledi ve “duyduklarınız sizi şaşırtmasın” dedi ve ekledi; “kendini dışlanmış görüntüsü veren kulüp, bizim değildir!”

Kulüplerden tahsil edilen organizatör lisans bedellerinin toplamının iddia edildiği gibi büyük meblağlar tutmadığını ve yılda 50 bin lirayı geçmediğini savunan Tahincioğlu, bunun da yüzde 30’unun bir şekilde kulüplere geri döndüğünü sözlerine ekledi.

Başkan Tahincioğlu, kendisine ve yönetime yöneltilen ‘dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve naylon fatura’ gibi suçlamalarının asılsız olduğunu, bunlara kanılmamasını, gerçek olması halinde ise, yönetim olarak ayakta kalamayacaklarını savundu..

Bir şadamı olarak kendisine göre bir geliri olduğunu, suçlamalara konu olarak türden şeylere ihtiyacı olmadığını savunan Başkan Tahincioğlu, yönetiminden hiç kimsenin de bahsedilen suçlamalara konu olan işlere ihtiyaç duymadığını ileri sürdü.

Muhalefetin son mali genel kurulu iptal etmek istediğini anımsatan Başkan Tahincioğlu, “demokratik şekilde oyları kullandık ve işi bitirdik. Her seferinde geriye dönüp bir şeyleri irdelemek, başka yönlere götürmek istersek, spor bir yerlere gidemez” dedi.

42 Kulübü temsil ettiğini ileri süren Platform’un açıkladığı hedeflere katıldığını belirten Tahincioğlu, oluşum yöneticilere şu sözlerle yüklendi; “sizler de bu sporu yöneten insanlardınız. Bu hedefleri gerçekleştirmek için sizi kim durdurdu? Neden bu sürede çalışmadınız?”

“Karalamak kolay, önemli olan icraatı yönetmek” diye konuşan Mümtaz Tahincioğlu, kulüplerarası toplantıya katılan yöneticilere açık davet yaparak, “web sayfalarında dolaşmak yerine, gelin Kulüpler Birliği Derneği kuralım. Webte dolaşmak yerine, resmi bir dernek olun. Yapacaksak, bunu yapalım. Problemlerimizi beraber halledelim. Webde karalama yapmakla bu işler yürümez” diye konuştu.

Sadece kulüplerin değil, sporcuların da ‘Sporcular Birliği Derneği’ kurulmasına destek verebileceklerini ifade eden Başkan Tahincioğlu, “hiç bir isteğin karşısında durmayız. Yeter ki bu, herkesin isteği olsun” dedi ve ekledi; “kavgayı tasvip etmeyen, birliği seven bir kulübüz. Her türlü resmi kuruluşa destek veririz”.

Konuşmasının ilerleyen bölümünde eğitimin önemine değinen Başkan Tahincioğlu, dünyada eğitim veren sayılı ülkelerden biri olmalarını çok çalışmalarına bağladı ve dünyadaki gelişmeleri bilmek zorunda olduklarını belirtti.

Körfez Yarış Pisti’nin bu sezondan itibaren federasyon tarafından işletileceğini, on gün içerisinde inşaata başlayacaklarını da açıklayan Başkan Tahincioğlu, sporun ana okulu olarak gördükleri karting sporuna destek vermeye devam edeceklerini, ‘hobi karting’ projesini federasyon çatısı altında resmileştirmeye çalıştıklarını da ifade etti.

Başkan Tahincioğlu, “bugün yapılanlar bir tehdit değil, suçlama! Bu yüzden sizi bilgilendirmeye çalışıyorum. İster inanır, ister inanmazsınız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Sporu bu kadar seven bir insana, bu kadar katkısı olan bir insana, bu suçlamaları nasıl yaparsınız?”

Bugünden sonra bu konuları konuşmayacaklarını da sözlerine ekleyen Tahincioğlu, kulüplerden de bu sporun bir parçası olarak asli işlerine dönmelerini, herkesin kendi işini yapmasını, her zaman daha ileriye gitmek için çalışılmasını ve daha ileri gidilmesini istedi.

Kulüplere “boş işlerle uğraşmayın, işinize bakın” diye seslenen Başkan Tahincioğlu, “bizim zamanımız yok, vakti olanlar boş işlerle uğraşabilirler. Birimizin arkasında hepimizin durması lazım” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bir takımın sahada yarısının oynaması, diğer yarısının oynamaması söz konusu değil.”

Toplantıya katılan kulüplere teşekkür ederek konuşmasını tamamlayan Başkan Mümtaz Tahincioğlu’nun kürsüden inmesinden sonra, toplantının eğitim ile ilgili bölümüne geçildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top