Platform’dan çifte salvo!

Federasyon’un eğitim çerçevesinde kulüpleri Riva’da kampa aldığı hafta sonu, muhalefet cephesinden çifte atış geldi!. Muhalefetin sesini duyurduğu yeni oluşumu Kulüpler Birliği Platform’unda, muhalefetin iki güçlü ismi Satvet Çiftçi ve Oyman Atabay, ayrı ayrı kaleme aldıkları eleştirel yazılarda farklı açılardan yönetime yüklendiler. Satvet Çiftçi, ‘büyüklere masallar’ dizisinin ikincisiolan ‘köy duvarı‘nda şunları yazdı;

“Geçenlerde köyün duvarına bir yazı astı muhtarlık. Şimdi hangi duvar demeyin, hani yeni yazılar yazılsın, eski yazılar silinsin diye köy muhtarının olan firmaya aylık dörtbin yediyüzyirmi tl. ödenen duvar var ya, o duvar işte. Bu duvar çok meşhurdur köyde, bütün faytoncular merakla bakarlar ne yazıyor diye. İşte o duvarda bir yazı: Köyün becerikli oğlu fayton ahırlarını ziyarete çıkmış hal hatır sorar, yer içer, bu seneki festivallerde neler yapacaklar konuşurlarmış. Konuşurlarmış da aman dikkat etsinler malum köyün becerikli delikanlısı parayı çok sever; bu güne kadar eşten, dostan, dost olmayandan, faytondan, faytoncudan yani her karşısına gelenden alıp ödemediği paraların dedikodusu çok yapılıyor! Yakında bir dernek kurulursa şaşmayın, çünkü para kaptıranlar ‘dernek kuralım başka türlü başedemeyiz’ diyorlar da… Hatta bana da başkanlık teklif edenler yok değil? Mamafi köyün muhtarı da bunları çok iyi biliyor ama.. Biz ne dedik, hikayemizin başında; ‘ayağınızı denk alın ahali’ dedik. Valla pantolonu bile kurtaramazsınız. Haftaya yurt dışındaki fayton yarışı inceleme ve balayı seyahatini anlatmaya çalışacağım.”

Kurucu Başkan’dan yönetim kuruluna.. 

Federasyonun kurucu başkanı Oyman Atabay da, bir süre önce istifa ettiği yönetim kurulunun üyelerine yönelik şu satırları kaleme aldı;

“Aşağıdaki davetten haberiniz var mıdır yok mudur bilmem, ancak benim yönetim kurulu üyeliğim sırasında ( her ne kadar ? Kulüplerden sorumlu? Yönetim Kurulu Üyesi olsam da ) bilgim dışında federasyonun idari personeli, başkanın direk emri ile sorumlu olduğum sahaya müdahele eder kafasına göre işler yapardı. Yani başkan, hiçbir yönetim kurulu üyesini ciddiye almaz, göstermelik olarak toplantılar yapar ancak gene kendi bildiğini okurdu. İşte bu sebepten yönetim kurulundan otomobil sporlarına yıllarca hizmet etmiş 6 kişi istifa etti. Şimdi gene idari personel, muhtemelen başkanın talimatı ile kulüp başkanlarını KAPIKULU ASKERLERİ sanıp, 14.03.2011 günü akşamı yazı yazarken, en geç iki gün içinde cevaplamaları talimatı ile sonraki 3 gün içinde KATILIMI ZORUNLU VE YATILI olan bir toplantıya çağırıyor.”

“Davet yazısı işte burada: Federasyonun çalışma şekline bakın da biraz gülün. Ne kadar programlılar ve organizeler değil mi? Günler çuvala girdi sanki. Ayrıca da bu otomobil kulübü başkanları federasyonun sanki maaşlı memuru!!! Hiç işleri güçleri yok, boşta gezen avare adamlar. Bir de emre bakınız; ?başkan kendisi? katılacak. Sen kimsin ki böyle bir emir veriyorsun? Anlaşılan bu başkanların zeka seviyeleri sizce iyice düşük çünkü davet yazısının altındaki Not: 1 de ?kalemlerini? de getirmeleri isteniyor çünkü bunlar daha ilkokul 1.sınıf öğrencileri, defterlerine kalemlerine sahip olamazlar!!!”

“Sen kimsin, kulüp başkanlarını ve yöneticilerini aşağılıyorsun? Kendine gel! Beyler, biraz silkelenin de kendinize gelin. Sizlerin adam yerine koymadığınız kulüp başkanları yıllardır, kendi kulüplerinin problemleri, zorlukları, müşküllüklerine bakmadan, sizleri temsil etmeye çalışıyor, onlar olmasa siz ne olurdunuz acaba? Yazınızda da belirttiğiniz gibi onlar sadece değişik adlar altında sizlere para ödemek zorunda olan kuruluşlar.”

“Uydur uydur para topla, başka bir iş yok zaten varsa yoksa para. Eğitim Kurulu bile olmayan federasyona, eğitim faaliyeti için 250.-TL para ödesinler! Yeni bir uydurma lisans ücreti de ?Federasyon Faaliyetlerine Katılma Lisansı?. Lisans tescil bedelleri tesbit edilmiş ve yanlarında ne için oldukları yazıyor. Ya okumadan acizler veya gene gözler kulüp kasalarına çevrilmiş. Bunların hesabı da sorulacak merak etmeyin. Federasyon, federasyon olmaktan çıkmış, siz Yönetim Kurulu Üyeleri, bu düzenin içinde devam edin bakalım. Nereye kadar sürecek bu yolculuk.”

?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top