Federasyondan medyaya yeni düzen, 6 kulübe uyarı!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun perşembe akşamı yaptığı yönetim kurulu toplantısında bir karar da medya ile ilgili olarak alındı. Ralli Ajansı’ndaki yorumlarda da eleştirilen ‘ulusal akreditasyon‘daki aksamalar üzerine, 2011’de sezonluk akreditasyon uygulamasından vazgeçildi, buna karşın her yarışta günlük akreditasyon yapılması isteneceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamanın ise TOSFED genel sekreterliğince önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenilirken, yeni uygulamanın kulüplerin organizasyonlarındaki medya sorumlusunun iş yükünü arttırması bekleniyor. Son iki sezonda, yarışlarda medya ve akreditasyon işlemlerini federasyon adına yerinde takip edecek görevlendirme yapılmadığı için, organizatör kulüpler kendi bünyelerinde buna çareler üretmek durumunda kalmışlardı.

Uygulamanın ilk yıllarındaki disiplinin geçen zamanla birlikte kaybolması ve akredite listenin işlevliğini yitirmesi, bu konuda federasyona yapılan eleştirileri de arttmıştı. Yeni sezon uygulamasında ise, federasyonun her yarışta yine medya temsilcisi bulundurmaması ve sorumluluğu organizasyona bırakmaya devam etmesi  halinde, benzer sorunların gündeme gelmesi yine mümkün olacak.

Federasyondan altı kulübe uyarı! 

Öte yandan Federasyon’un bazı kulüpleri gönderdiği bir mesajla uyarması gündemde yeni tartışmalara neden oldu. Son mali kurulda federasyona karşı oy kullandığı ileri sürülen 6 kulübe gönderilen mesajda, ‘federasyonun faaliyetlerine katılmadıkları’ gerekçe gösterilerek son kez dikkatlerinin çekildiği, ‘aynı tavrı sürdürmeleri halinde’ ise bu kulüplerin ‘federasyon şemsiyesi altından çıkartılacakları’ konusunda uyarıldıkları öğrenildi. Kulüplerin, federasyon tarafından düzenlenen eğitim çalışmaları, kulüplerarası toplantıya ve aktivitelere katılmadıkları için bu uyaruyı aldıkları belirtildi.

Çiftçi; “Buna hakları yok!” 

Muhalif cephede yer alan altı kulübe gönderilen uyarıdan haberdar olan Kulüpler Birliği Platformu ise, konu ile ilgili araştırma başlatarak, federasyonun ihtar ve cezai yaptırım haklarını mercek altına aldırdı. Platform’un kurucu başkanı Satvet Çiftçi, Ralli Ajansı’nın konu ile ilgili sorularını yanıtlarken, altı kulübün muhatap alındığı uyarı mesajını doğruladı ve bunu araştırdıklarını söyledi.

Çiftçi, federasyonun bu tür bir talep ve yaptırım hakkı olmadığını savunarak, platformda da ilan ettikleri üzere 41 kulübün katılımından dolayı duydukları rahatsızlık nedeniyle bu kulüplerin üzerine baskı yöneltilmesini beklediklerini ama bu tür bir uygulmanın hukuk ve etik açısından uygulanabilir görünmediğini söyledi. Çiftçi, konu ile ilgili araştırmaları tamamladıklarında Platform’da bir yazıyla birliğin görüşünü kamuya açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top