Satvet Çiftçi’den büyüklere ‘masal’lar!

Otomobil sporlarında muhalefetin liderliği yapan Satvet Çiftçi, federasyona yönelik eleştirilerini ?masal kıvamında? kaleme almaya başladı. Çiftçi, yeni oluşturduğu Kulüpler Birliği Platformu’nda ?Bir varmış bir yokmuş? bağlığı ile yayımladığı ilk masalında sporun genel durumunu ?köy ortamı? ile, sürekli eleştirdiği isimleri de sembolleştirdi. Çiftçi, dizinin ilk masalını ise, ?masalların çocukları uyutmak için anlatıldığını ama kendisinin masallarla büyükleri uyandırmaya çalışacağını? yazarak bitirdi. İşte Satvet Çiftçi?nin ilk masalı..

***

?Göksu tepelerinde faytonları ile meşhur bir köy varmış.. Köy muhtarı Şekercizade efendi köyün geçimini sağlamak için her sene fayton festivalleri düzenlermiş. Bu festivallerde en güzel faytonlar seçilir, fayton sürücülerine ödüller dağıtılır, danslar  edilir şarkılar söylenirmiş..

İşte bu köydeki olayları, aşkları, ihtiyar heyetinin para hırsı için yaptıklarını, köy sandığına ne entrikalarla para toplandığını, toplanan paraların nasıl yendiğini, köyün birbirine aşık becerikli kızı ile becerikli oğlunun maceralarını yani bu köydeki tüm olayları sizlere buradan anlatmaya çalışacağım.

Bu masalda bizleri ve sizleri karamsarlığa sürükleyen otomobil sporundan  soğutan,  yüreklerimizi karartan durumumuzda, sizleri biraz güldürebilirsem ne mutlu bana?

Malum masallar çocuklara uyusunlar diye anlatılır. Bu masal ise büyüklere uyansınlar diye anlatılıyor olacak..”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top