Ford garajı Plaza’ya taşınıyor!

Sporumuzun önde gelen garajlarından Teknik Motorsport, yeni sezonda yeni yerinde girmeye hazırlanıyor! Ford Motor Sport Turkey’i yıllardır başarıyla temsil eden Teknik Motorsport, Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’ndeki eski yerine sığamayınca, yeni yer arayışlarına başlandı. Takımın patronu Serdar Bostancı, şirketine ait Cendere yolundaki bir arsaya ‘dere kenarı olduğu gerekçesiyle’ istediği seviyede inşaat ruhasatı almakta zorlanınca, arayışlarını farklı emlaklar üzerinde sürdürdü.

Sonunda, yine sanayi alanındaki Polaris Plaza’da 1750 metrekarelik bir alan üzerinde karar kılan Bostancı, Teknik Motorsport adına satın aldığı servis alanını üç aylık yoğun bir çalışmanın ardından yeni sezona yetiştirilmesi talimatını verdi. Edinilen bilgiye göre, Ford Rally Sport Turkey’in yeni garajı olarak hizmet verecek olan alanda, daha önce Arkas Otomotiv’ın satış ve servis bölümleri kiracı olarak bulunmaktaydı.

İki katlı garaj alanını satın alan Serdar Bostancı, 1000 metrekarelik katı tamamen servis alanı ve araç parkı, üstündeki 750 metrekarelik asma katı ise idari mekan olarak tasarlandırdı. Bostancı, bu hafta 30 işçinin aktif olarak çalıştığı inşaat alanı hakkında Spor Ajansı’na bilgi verirken, onbeş gün içerisinde çalışmaların sonlanacağını ve taşınmaya başlayacaklarını, sezon öncesinde de  taşınma işlemini tamamlayacaklarını söyledi.

Bostancı, Teknik Motorsport’un şimdiki garajı olarak işlev gören üç dükkanlık alt katı kiraya vereceklerini, üst katı ise garaj bünyesinde tutacaklarını sözlerine ekledi. Polaris Plaza’nın servis alanına takımın kamyon ve TIR’ının giremeyeceğinden hareketle, eski garajın bir kısmını elde tutmak zorunda kaldıklarını belirten Serdar Bostancı’nın verdiği bilgiye göre, garajın şimdki iki olan lift kapasitesi yeni yerinde üç lifte çıkacak ve takımın tüm yarış otomobilleri aynı alanda toplanacak. Garajın taşınma işlemi öncesinde ise, Fiesta R2’ler kalın naylonlarla sarılarak nakliyeye hazır hale getirildiler.

Aydın Hoşgör | Spor Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top