İtalya, ‘ralli dünyası’nın lideri!

İtalya merkezli Uluslararası Ralli Sürücüler Birliği (IRDA) tarafından düzenlenen Dünya Rallileri Klasmanı (WRR) 2010?un 1?ncisi İtalya oldu. Çek Cumhuriyeti ile Fransa’nın podyum yaptıkları klasmanında kendisine ancak 18’nci sırada yer bulabilen Türkiye, Asya klasmanında 1?nci ilan edildi. Dünyanın ilk 10 ülkesi arasında, 4-8?ncu sıralarda diğer Avrupa ülkelerinden İngiltere, Finlandiya, Polonya, İspanya, Portekiz yer aldılar. Klasmanda Avrupa dışından ilk 10?a giren tek ülke ise 9’ncu Arjantin oldu.

FIA takviminde yer alan uluslararası rallilerin yapıldığı dünyadaki 74 ülke, Dünya Ralli Sıralaması?na dâhil edildiler. Ülkelerin sıralamadaki yerlerinin belirlenmesinde organizasyonları kadar uluslar arası yarışlarda yer alan sürücülerinin başarıları da etkili oluyor. Uluslararası spor takviminde bir çok rallisi ile yer alan İtalya, aynı zamanda yarış ekipleriyle de puan topluyor. Dünya Ralli Klasmanları?nın kıtalara göre dağılımlarında ise, podyumlarda şu ülkeler yer aldı:

Avrupa;  İtalya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere; Asya; Türkiye, Japonya, Çin; Ortadoğu; Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri; Afrika; Kenya, Uganda, Ruanda; G.Amerika; Arjantin, Brezilya, Paraguay; K.Amerika; Meksika, Kosta Rika, ABD; Uzak Doğu: Yeni Zelanda, Avustralya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top