MC : SS 13 | Her şey Fransız!

Ve IRC’nin açılış rallisi, dünyanın en eski yarışı Rally Monte Carlo’nun 100’üncüsünü genç bir Fransız pilotu Bryna Bouffier, bir Fransız otomobili Peugeot ile kazanarak tarihe geçti! IRC’deki kurtlar kapanından, hem rakiplerin hatalı lastik seçimleri, hem bu yıl adından çok söz ettireceğini gösteren yüksek performansı ile sıyrılarak zirveyi ele geçiren Bouffier, son güne üç çeyrek dakikadan daha fazla farkla başladığı rallinin dikkat çeken gece etaplarında çeyrek dakikayı yedire yedire tedbiri elden bırakmayarak liderliğini finişe ulaştırıp tarihi bir zafer elde etmeyi başardı. Rallinin 13’ncü ve son etabını 9’uncu zamanla tamamlayan Bouffier, Belçikalı Loix’in 32,5  saniye önünde rallinin kazanan ismi oldu.

Tony Gardemeister, 13,37.5 ile finişine geldiği son etabın ikinci geçilişinde, “Peugeot’unun çok daha iyi bir yol tutuşu olduğunu ve gelecek sene daha iyisi olacağını umduğunu” söylemekle yetindi.. Kopecky, etap finişinde kendisine yöneltilen ‘hayal kırıklığı var mı?’ sorusuna verdiği yanıtta, “çok zaman kaybettik ama bu, Monte Carlo! Yapacak bir şey yoktu. Daha sonrası için çalışacağız” dedi. Vouilloz , etabı ilk geçişi ile aynı zamanla tamamladı; arkada yumuşak, önde ise sert lastik kullandıklarını, bu yüzden aracın yolda çok oynadığını itiraf etti ve  “belki diğerleri daha iyi tercih yaptılar, biz de çok atak yaptık ama olmadı..” diye ekledi. Norveçli şampiyon Solberg, son etapta Sarrazin’den 26,4 saniye daha yavaş kaldı.. P 207’sinde alternatör problemi olduğunu ve aküsünün bitmek üzere olduğunu söyledi.

IRC’nin ‘son’ şampiyonu Finli pilot Hanninen 13.13.7’lik etap zamanı ile, aynı etabı ilk geçişinden 4,7 saniye daha yavaştı. Rallinin ilk ve ikinci günlerinde lider giderken yaptığı yanlış lastik seçimi ile çok zaman kaybedip gerilere düşen Finli pilot, “İyi şeyler de vardı, kötü şeyler de! Dün iyi lastik seçemedik. Bundan sonrası için daha iyi olacağız” diye konuştu. Sarrazin, ise13.08.9 ile rallinin son etabının da best’ini kazanarak 100’ncü yılı 3’ncü sırada ve podyumda kapadı. İlk turda şanzıman arızası yaşadığını ve bu nedenle aslında 2’nciliği kaybettiklerini vurgulayan Sarrazin, “..ama hayat böyle!. Bazen olabiliyor… Biz de kazanamadık ama yarışın tadını çıkarmaya çalıştık!” dedi. Guy Wilks de aynı etabı ilk geçişinden 15 saniye daha iyi bir zamanla finişe geldi, “çok zor bir işti” dedi ve ekledi; “..tamamen yanlış lastik seçtik. Cehennem gibi zordu. Çok büyük hata yapmadık. Bazı noktalarda daha güvenliydik. Yarış sırasında çok ciddi bir sorun yaşamadık.” Freddy Loix, en iyi zamanın 12,4 saniye ardından etabı 4’ncü zamanla bitirdi ve rallide 2’nciliğini tescil ettirdi.  “İlk gün kadar zor değildi” dedi, Belçikalı pilot ve sözlerini şöyle tamamladı; “Gece biraz daha kontrollü gitmeye başladık. 2’nciliği korumak istedim.” Fransız duayen Delecour, vatandaşının en iyi zamanının 21,3 ardından ve 7’nci zamanla bitirdiği etabın finişinde bunun kendisi için iyi bir sonuç olduğunu ifade etti.

Fransız takımına, Fransız otomobili ile zafer kazandıran Fransız rallici Bouffier, son etapta da tedbiri elden bırakmadı ve Sarrazin’in zamanından 21,3 saniye daha geç ve 8’nci zamanla tamamladığı 13’ncü etaptan sonra kariyerinde çok önemli bir zaferi doyasıya yaşadı. Etap finişinde, “Çok fantastik bir son ve çok mutluyum” diye konuşan Bouffier, etabın son km’sinde atmosferin nasıl olduğu sorusuna verdiği yanıtta ise, “Etabı bitirmek çok ilginçti. Çok büyük heyecan, çok iyi bir atmosfer vardı. Hayatımın en iyi başarısı. Monte Carlo’yu bu şartlarde ve bu özel yılında kazanmak çok harika bir şey. Ayrıca, o kadar da genç değilim” diye yanıtladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top