‘Kar’sız Monte Carlo’da Hanninen çok rahat!

Monte Carlo’da ilk gün, beklendiği gibi liderliği ele alan Juho Hanninen, ikinci gün parkura avantajı çıkacak. 29 Yaşındaki Finli pilot, Skoda Motorsport Fabia Super 2000’iyle ilk günün dört etabından ikisinde en iyi zamanı yaptı ve en yakın takipçisi Loix’in 44,5 saniye önünde açılış gününü lider olarak tamamladı. ‘Son’ şampiyon, büyük ölçüde kuru olan parkurda doğru lastik tercihi ile de güne damgasını vurdu.

Son etapta podyumu kapan Solberg’in, sadece 2 salise ardındaki Sarrazin ile başı dertte! Norveçli WRC yıldızı, bir yandan asfalt ustası ve Le Mans 24 saat yarışçısı Stephane Sarrazin’in Peugeot Fransa 207  Super 2000’inden kaçmak, diğer taraftan da 11 saniye önündeki Loix’i yakalamak için P207’si ile daha fazla tempo yapmak zorunda. Sarrazin, St Bonnet Le Froid etabında intercom arızası yüzünden kopilotunu etabın son 7 km’sinde duyamadığından yakındı. Bu durumdan IRC’nin rekortman pilotu Freddy Loix faydalandı ve O’nun yerine 2’nciliğe çıktı. Sarrazin, son etapta da 3’ncülüğü Norveçli’ye teslim edip günü 4’ncü kapadı.

Eski dünya ralli şampiyonu Petter Solberg, Peugeot’u ile ilk gün yaşadığı yol dışından ürktüğünü gizlemedi. Norveçli, sağ taraftan kayıp bir duvara sürttü ve aracının hasar görmediği için şanslı olduğunu söyledi. Solberg de kuru hava ve parkurun kendisini etkilediğini söyledi. Fransız şampiyon Bryan Bouffier, Peugeot’un sadece önden çekiş modunda olduğu hissidip tedbire yöneldi. 1994 yılında Rallye Monte-Carlo’yu kazanan Fransız efsane Francois Delecour de aracının kullanımından yana memnun değildi. “Biz sis, yağmur ve çamur testi yaptık ama bugün bunların hiçbiri yoktu” dedi, Delecour ve ekledi; “..ama biz özel bir araba içinde çok iyi bir iş yapıyoruz.” Bruno Magalhaes yanlış lastik seçimleri ve frenlerden yana şikayet etti, 4’ncü etapta vites sorunu yaşadı ve Peugeot Sport Portekiz’in 207’si ile ilk 10’dan düştü. O’nun talihsizliği, M-Sport Ford Fiesta pilotu Julien Maurin Jean-Sebastien Vigion’un 9’unculuğa yükselmesine neden oldu.

Andreas Mikkelsen bir sağ viraj üzerinde alçak bir duvar içine kaydırdı ve otomobilin sol arka lastiği ile süspansiyonu hasar görünce devam edemedi. Thierry Neuville, 700 metre içine bir elektrik arızası yapan Proton Satria Neo’su ile yolda kaldı. Avustralyalı Chris Atkinson, Team Peugeot Belçika-Lüksemburg 207’si ile yoldan çıktı, Andersson etabın 7’nci km’sinde tekerlek kırdı.  Rallide bugün iki ayak koşulacak, iki kez kuzey Valence’nın doğusunda ve şehir içinde bir etap geçilecek. Dört etap ta Eurosport 2’den canlı yayınlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top