KOSDER de offroaddan vazgeçti!

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (Kosder), son Yönetim Kurulu toplantısında Off Road yarışı ile ilgili önemli kararlar aldı. 2011 yılında Tosfed Ulusal Yarış takviminde yer alacak Kosder yarış organizasyonlarının taslak olarak tarihlerinin belirlenmesi için toplanan yönetim kurulunda, 2011 sezonundan itibaren kulüp olarak offroad yarışı organize etmeme kararı alındı. Yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı bu kararda, kulübün geçmiş yıllarda offroad yarışlarını başarı ile organize etmesine rağmen 2009 yılında bir grup yarışçı tarafından haksız eleştiriler alarak protesto edilmesi ve 2010 yılındaki düşük katılım gerekçe olarak gösterildi.

Kosder?in 2011 yılı yarış takviminden çıkardığı offroad yarışı yerine geçmiş yıllarda birçok kez organize ettiği otokros yarışının, 2011 yarış takvimine alınması için Tosfed?e müracaat edilmesi yönünde karar verildi. Kosder, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu?na Haziran veya Temmuz ayında Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Ağustos ayında Kartepe tırmanma yarışı ve Eylül’de Kartepe Otokros yarışının ulusal takvimlere alınması için gerekli müracaat yaptı.

Offroad’dan kaçış, İsoff’la başlamıştı. Geçen ay Ralli Ajansı’nda yayımlanan röportajında, İstanbul Offroad Kulübü Başkanı Aslan Benzesin de kulüp olarak 2011’de ulusal yarış yapmayacaklarını açıklamıştı. İsoff’un ardından Kosder’in de offroaddan çıkması, motor sporlarının arazi disiplinindeki kaçışın son örneği oldu. Offroadda mücadele eden yarışçöılardan Hakkı Ağaoğlu da, son sezonda yaşananlardan sonra 2011’de offroada veda edip ralliye geçeceğini yine ilk kez Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada duyurmuştu.

Son 70 haber

1 Yorum - “KOSDER de offroaddan vazgeçti!”

  1. Eee… Olacağı buydu… Bilen bilmeyen, anlayan anlamayan, işin içine dalınca spor bozuldu… Geçmiş olsun.

Yoruma kapalı

Go To Top