Istanbul rallisi start aldı

İstanbul Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, Viport AVM’den verilen startla başladı. İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışa kayıt yaptiran 55 yarışmacı, açık ve güneşli bır günde avm’ye alışverişe gelen Istanbulluların meraklı bakışları altında birer dakika arayla start takından geçerek seramonik startlarını aldılar.

Seramonide tüm gözler, şampiyonluğun iki iddialı ismi Ünal Şenbahar ve Menderes Okur’un üzerine idi. Starta, Japon kamikazeleri andıran bandajla çıkarak rakibine mesaj veren Şenbahar, Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, yarın stratejisini rakibini kollayarak belirleyeceğini söyledi. Grande Punto S2000’i ile parkura ilk çıkacak olan Şenbahar, iki lupta tempo yapacağını ama sonrasında izle-gör taktiğini tercih edeceğini sözlerine ekledi.

Çebi sponsorlu Evo 9’u ile Menderes Okur ise, ikinci yarıştaki bir şanssızlık yaşamamalarını diledi, kim kazanırsa kazansın ortaya konan rekabetten dolayı aslında herkesin kazandığına dikkat çekti..

Ford takımının Fiesta S2000’i ile genç pilot Murat Bostancı, ‘halsiz’ göründüğü start tak’ından önce Ralli Ajansı’na son durumunu özetlerken, yarın daha iyi olabilmek adına iğne olabileceğini belirtti. İngiltere’den dönüşte uçakların rötarı nedeniyle iki gün havaalanında kalmak zorunda kalan Bostancı, bu sırada kaptığı soğuk algınlığının yarışına engel olmaması için haftanın kalan günleri istirahat ederek geçirmek zorunda kalmıştı.

2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam, geçirdiği mide rahatsızlığından dolayı katılamadığı ikinci yarıştan bu yana sağlığında gözlenen gelişme üzerine, üçüncü yarışa katılma kararı aldı, ancak kopilotu O’nun bu yarışa da katılmayacağını daha önceden belirtmesi üzerine yapmış olduğu iş seyehati nedeniyle şampiyonanın son randevusuna katılamadı. Gamgam’a bu yarışta servis aldığı Parkur Racing’in ‘nöbetçi’ kopilotu Özden Yılmaz not okuyacak! İstanbul rallisinde asıl mücadele yarın saat 10’da AVM’deki seyirci etabıyla başlayacak

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top