Murat Bostancı’yı ‘kar’ çarptı!

Pazar günü Fiesta S2000’nin direksiyonuna geçip parkura çıkmaya hazırlanan Castrol Ford Team Turkey’in genç pilotu Murat Bostancı, yorgan döşek yatıyor! İngiltere’de motor sporları mühendisliği okuyan Murat Bostancı, Avrupa’yı ve Britanya’yı etkisi altına alan ve binlerce insanı yollarda perişan eden yoğun kar yağışı nedeniyle havalimanlarında bekleyen insanlar arasında ve olumsuz koşullarda geceleyince şifayı kaptı!

Yine de kendini şanslı gören ve gecikmeyle de olsa İstanbul’a ulaşan Murat Bostancı, dinlenmekte olduğu evinden Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Hafta sonu için aracımız Castrol Ford Team Türkiye ekibinin ellerinde yarışa olabileceği en iyi kondisyonunda hazırlanıyor” dedi ve ekledi; “..asıl hazırlık problemini ben yaşıyorum aslında. Londra Heathrow havaalanındaki hava koşullarından dolayı 2 gün orada yerlerde yattık ve çok kötü hastalandım. Hala da yataktan kalkamadım. Yarışa kadar dinlenip iyileşmeye çalışıyorum.

Rahatsızlanmasına karşın Fiesta S2000?i kısa bir deneme imkanı olduğunu da belirten Murat Bostancı, “Fiesta ST ve Fiesta R2?den sonra, S2000’nin gerçekten çok büyük bir adım olduğunu gördüm. Apayrı bir dünya, her şey çok daha hızlı gelişiyor ve bu benim için çok yeni bir durum. Aslında bu bizim için bir yarış değil test. Bu hafta sonu aracı tanımak ve ısınmaktan başka hiçbir hedefimiz ve beklentimiz yok” diye konuştu.

İstanbul Rallisi’nin parkurunu bu haliyle hiç geçmediğini, en son Rally of Turkey?de bazı bölümlerinde ve ters yönde yarıştıklarına dikkat çeken Murat Bostancı, “..araç içi görüntülerden anladığım kadarıyla oldukça hızlı etaplar. Havanın ikinci yarıştan daha iyi olacağı düşünülüyor, ama etaplar ve zemin hakkında bilgilerim tamamen kulaktan dolma ve araç içi görüntülerden anladığım kadar” dedi.   

Pazar günü, bütün sezon kullandıkları ve takımı birinciliklere ve şampiyonluklara taşıyan Pirelli’nin büyük ihtimalle K veya KM desenli bir lastiklerini kullanacaklarını ama hamur ve kesimle ilgili son kararı antrenmandan sonra vereceklerini söyleyen Murat Bostancı, lastik seçiminde performanstan çok güvenliğe daha fazla önem vereceğini, çünkü asıl amacın araca alışmak ve olabildiğince sorunsuz kilometre yapmak olduğunu söyledi. 

Genç pilot Murat Bostancı, podyum rekabeti ve kendisinin hedefi konusunda ise ajansa şu değerlendirmeyi yaptı; “Menderes Okur ve Ünal Şenbahar çok çekişmeli bir sezon geçiriyor. Son yarışa geldiler ve kazanan şampiyon olacak. Bu yüzden podyumun iki favori ismi onlar. Hakan Kargın da oldukça hızlı fakat şanssızdı. Çok sayıda N4 ve Super 2000 var. Ferhat Tanrıbilir ve Emre Zümrüt?ün de iki çeker Fiesta?larla oldukça iyi zamanları var. Podyumun sırasını ve diğer ismini tahmin etmek zor.”

Son 70 haber

1 Yorum - “Murat Bostancı’yı ‘kar’ çarptı!”

  1. Muratcığım babana söylesen sanayiden sana Ford marka özel bir uçak imal ettirip yollardı, sen de Heatrow’da yerlerde sürünmezdi… Neyse gelmişin ya…

Yoruma kapalı

Go To Top