Emir Küçüksarı; “H’da 2’nciliğe hayır demem!”

İstanbul Ralli Şampiyonası’nın en genç yarışmacılarından biri olan Emir Küçüksarı, toprakta tecrübe kazanmak için parkura çıkacak. Adil Küçüksarı’nın kardeşi olan Emir, Neogarage’ın Renault 11’i ile start alacağı altıncı yarışı için gün sayıyor!

Yarış öncesi Ralli Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Emir Küçüksarı, 11’inin de, kendilerinin de hazır durumda dört gözle yarışı beklediklerini, hiç bir eksik ve sorunları olmadığını ve her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Küçüksarı, “..ben rallide çok yeniyim, daha 2 ralliye katılabildim!” dedi ve ekledi; “..öncesinde de sadece 3 tane rallikros yaptım. Tecrübe bakımından daha çok yeniyim. İstanbul Şampiyonasında bir hedef belirlemem için daha çok erken, bu yarışlar benim için bir antrenman modunda geçiyor. Hedefim toprakta kilometre yaparak bir çok şey öğrenmek, tecrübe kazanmak tabii ki.”

Pazar günü hava şartları için çok güzel olacağına dikkat çeken Küçüksarı, “hem sıcaklık yüksek olacak hem de yağmur yağmayacak diyorlar ama tabii ki ne olup biter onu yarış günü göreceğiz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “İSOK gerçekten çok başarılı 2 tane amatörlere yönelik parkur seçmiş ve hazırlamış. Riva etabının zemini yağmur da yağsa pek çamur olmuyor, o açından bir sıkıntımız yok. Cumhuriyet etabında ise sadece bir kaç küçük yerler dışında bir sıkıntı yok. Her iki etap hem keyif hem de tecrübe için  gayet iyi bence. Dolayısıyla hava şartları ne olursa olsun planlarımızı o kadar etkilemez bu iki etapta da.”

Lastik olarak Pirelli K6 kullanacaklarını ve yumuşak hamur lastik olmasından dolayı kolay ısınıp kendilerine yol tutuşunda yardımcı olacağını söyleyen Emir Küçüksarı, ko-pilotu ile beraber daha çok yeni olduklarını, podyum hedefleri bulunmadığını, sadece kilometre yapıp tecrübe kazanmak istediklerini yineledi ve ekledi; “..fakat yeni olmamıza rağmen, şu anda Grup H’da güzel bir yere sahibiz. Son yarışı da başarıyla, bir aksilik olmadan bitirip şampiyona sonunda Grup H’da ikinciliğe hayır demeyiz! Şampiyonada diğer pilotlara baktığımda gerçekten kıyasıya bir mücadele görmekteyim, özellikle genel klasman ilk 3 mücadelesi için konuşuyorum. Bu son yarış her şeyi belirleyecek, sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Şampiyonada gerçekten çok zevkli iki yarış geçirdiklerini, etaplardan servis alanına kadar her şeyin çok güzel olduğunu söyleyen Emir Küçüksarı, ikinci yarıştaki zamanlamalardan şikayetçi oldu ve şöyle dedi; “İlk lupta karıştırılan zamanlar sonradan düzeltildi gibi gözükse de, eve gelip in-car görüntülerini izlediğim zaman anladım ki bir kaç yerde gene hata yapılmış zaman konusunda. Umuyorum bu hata bu son yarışta da olmaz ve her şeyi ile zevkli,sorunsuz bir yarış geçiririz. Şampiyonayla beraber yarış sezonu kapanıyor artık bu bakımdan da biraz üzgünüz, diğer sezonu dört gözle bekliyor olacağız.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top