Çağrı Tarık Zeybek; ?İstanbul Şampiyonası, öğrenmek için iyi bir fırsat!?

 

İstanbullu rallici Çağrı Tarık Zeybek, pazar günü yapılacak olan İstanbul Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ve son yarışı öncesinde Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, şampiyonanın son ayağına ekip olarak hazır olduklarını ve Bayburt’lu tüm hemşerileri ile tüm sevenlerini destek için Pazar günü Viaport’a beklediklerini söyledi.

Zeybek, önceki iki yarışın videolarını seyredip nerelerden zaman çıkarabileceklerini incelediklerini ve bu yarışta hedefinin maksimum atak yapıp, genel klasmanda olabildiği en üst noktada yarışı tamamlamak istediklerini belirtti.

Yine öncelikle yarış bitirmenin kendisi için de birinci öncelik olacağına işaret eden Zeybek, “Otomobilimiz yarışa hazır. Hava durumu olarak yağış olabileceğini dikkate alıyoruz. Süspansiyon ayarlarımızda değişiklik yapacağız. Umarım daha iyi olacak. Kuru olursa tabi ki çok daha hızlı olabiliriz” diye konuştu.

Yarışta mevcut Silverstone toprak lastikleri ile yarışacağını, bunun rakiplerin lastiklerine göre kendisine artı bir faydası olacağını düşünmediğini itiraf eden Zeybek, podyumda Ünal ve Menderes kendine yer ararken aradan Ferhat’ın sıyrılabileceğini ileri sürdü. Hafta içi Ferhat’ın videolarını seyrettiğini ve kendisine yakın bir derece hedeflediklerini ifade eden Zeybek “Hata yapmaz ve lastik patlatmaz isek GK 8 ve yukarısı hedefimiz” dedi.

Zeybek, seyirci etabında yine gazlamayı düşündüğünü, U’ları farklı bir şekilde döneceğini, başarılı olabilirse zamanının 4-5 sn daha iyileşeceğini düşünüyor. İSOK’un 3 yarışlık organizasyonun otomobil hakkında bir şeyler öğrenebilmeleri açısından iyi bir fırsat olduğu düşüncesini taşıyan Çağrı Tarık Zeybek, “Her seferinde yeni bir şeyler öğreniyoruz. Umarım bu yarış biraz daha hızlanma şansı bulacağız. Deneyip göreceğiz” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top