İstanbul’da start verildi!

İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı, Kurtköy’deki Viaport Oteli’nin önünden verilen seramonik startla başladı. İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından düzenlenen ve ulusal ralli düzeyinde ilgi gören geleneksel şampiyonanın ilk yarışı için kayıt yaptıran 53 araçtan 49’u, öğleden önce yapılan idari ve teknik kontrollerden geçerek yarışma vizesi aldı. Bir yarışçının ise teknik kontrolünün pazar sabah yapılacağı açıklandı. Teknik kontrolden geçmeyen isimler ise, İlker Bahadır ve Burak Özaltolmaz oldular.

Yarışa katılacak olan 50 yarışmacı ise, öğleden  sonra özel etaplara keşif turlarına çıktılar. Yağışsız ama çok rüzgarlı bir İstanbul gününde keşif turlarını tamamlayan yarışçılar, Viaport Oteli’nin önünde hazırlanan seyirci özel etabı için de ‘yürüyerek’ not çıkardılar.

Starttan yarım saat önce, otomobiller Viaport Hotel önünde hazırlanan sembolik kapalı park alanına dizildiler. Programa  uygun olarak, saat 18’de ise, 1 kapı  numarası taşıyan Grande Punto S2000 ile Ünal Şenbahar-Cem Bakançocukları ikilisine verilen ilk startla  yarış ta resmen başladı.

1’er dakika ara ile start tak’ından geçen otomobiller, kapalı park uygulaması olmadığı için, araçlarını servis alanına kendi bölümlerine park ederek yarın sabahki   starta kadar dinlenmeye çekildiler.

Yarışma direktörü Vedat Bostancı, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, yarışçıların etap hakkında görüşlerinin çok olumlu olduğunu, yağmur beklenmediğini ancak havanın rüzgarlı olacağını söyledi ve ekledi; “Start saatini bekliyoruz. Seyirci etabındaki zıplamada kim zıplayacak kim çakılacak merak ediliyor!”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top