Rosetti rüzgârı Antalya’da esti!

Türkiye Otokros Şampiyonası’nın üçüncü ayağı 06-07 Kasım tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Dünya Ralli Şampiyonası Özel Seyirci Etabı’nda düzenlendi. Bu yılın Avrupa Ralli Pilotlar Şampiyonu Luca Rossetti’yi Antalya halkının yanı sıra canlı performans ile görmek isteyen il dışından gelen otomobil sporu severler yarış yerindeydi. Cumartesi günü teknik kontrol sonrası Antalya Mahalli Otokros yarışı koşuldu.

Yarış arasında ve sonrasında Luca Rossetti deyim yerindeyse tozu dumana kattı. Cumartesi akşamı ise pazar günü koşulacak ulusal yarışın seremoni startı Kemer Belediyesi başkanı Mustafa Gül’ün katılımıyla Beach Park’ta gerçekleştirildi. Seremoni startının ardından muhteşem şovları ile Luca Rossetti’nin de eşlik ettiği pilotlar Antalya’yı kuş bakışı gören Beach Park varyantlarında fırtına estirdi. Aynı akşam, sabah koşulan mahalli otokros şampiyonasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Pazar günü ise Türkiye Otokros Şampiyonasının 3’ncü ayağı teknik kontrolünün ardından antrenman ve sıralama turları ile yarış devam etti. K1’de Sinan Saatçi, K2’de Emir Küçüksarı, K3’te Yunus Emre Zümrüt, K4’te Mustafa Söylemez, K5’te Cem Acar, K6’da ise Taner Canbolat kategorilerinin en iyi derecelerini elde ettiler.

Sıralama turlarının ardından yarışın startı saat 14’de verildi. K6’da Egemen Çivicioğlu, Tan Uydaş ve Taner Canpolat; K5’te Cem Acar, Sabri Ünver ve Çağrı Tarık Zeybek; K4’te Halim Ateş, Mustafa Söylemez ve Taner Şengezener podyum yaptılar. K3’te Mehmet Pınarbaşı, K2’de Emir Küçüksarı, K1’de ise Sinan Saatçi birincilik kupalarını kazandılar. Yarışın ardından Luca Rossetti Abarth Grande Punto S2000’i ile otokros pistinde tozu dumana katarak veda şovunu gerçekleştirdi. Şovun ardından servis alanında hayranlarını kırmayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top