Federasyon, Mardin’den vazgeçmiyor!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın destek yarışlarından Mezopotamya’da sis bulutları dağılıyor! Hafta sonu yapılacak olan ve şampiyonaya yurt dışı yarış statüsünden ve 0,9 katsayı üzerinden puan verecek olan Mezopotamya Rallisi’nde en önemli sorun olan ‘kayıt’ sendromu, amatör yarışçıların da katılımıyla alt barajı geçmiş durumda.

TOSFED Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker, bugün Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, daha önceki söylemini yineledi ve 10 araç dahi olsa yarışı yapacaklarını söyledi. Çeker, yarışa 9 yarışmacının kayıt yaptırdığını, 1’inden haber beklediklerini, Ford takımının ise henüz kayıt yaptırmadığını belirtti.

Metin Çeker’in verdiği bilgilere göre, Mardin’deki Mezopotamya Rallisi için kayıt yaptıran yarışçılar şunlar; Vedat Diker, Menderes Okur, Doğan Ekmekçi, Özen Özer, Esat Hancı, Başer Yavuz, Ömer Yıldırım, Ömer Köstek ve Mustafa Göçer. Metin Çeker, İstanbullu yarışçılardan Çağrı Tarık Zeybek’ten de kayıt beklendiğini, Ford takımını ise henüz karar vermediğini sözlerine ekledi.

Ford takım direktörü Serdar Bostancı ise, saat 12 itibarıyla Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, TOSFED’den kayıt listesi beklediklerini ve gündemde konuşulduğu gibi az sayıda kayıtlı bir yarış olması halinde katılmama seçenekleri bulunduğunu yineledi. Bostancı, takımın yarışa katılacak araçlarının bugün TIR’a yüklenecek durumda olduğunun altını çizerek, Mardin’e gitme kapısını tamamen kapamadı. Öte yandan, Mezopotamya Rallisi için federasyon yarış otomobillerini yarın TIR’a yüklemeyi ve yolcu etmeyi planlıyor.

Aydın Hoşgör | 8 KASIM 2010 : 12.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top