‘Ağaoğlu’ Hakkı, rallide start almaya hazırlanıyor!

 

Kocaeli Offroad Yarışı’nda 2’nci olarak, Sinop’ta başlayan çıkışını sürdüren Birlas & Ağaoğlu Motorsport’un ele avuca sığmayan genç pilotu Hakkı Ağaoğlu, Ralli Ajansı’na yaptığı özel açıklamada gelecek sezon ralli parkurlarına çıkacağını söyledi. Ağaoğlu, Evo 9’la ilk sezon ‘tanıma-ısınma-hazırlık’ devresinden sonra, rallide de hedefinin şampiyonluk olacağını şimdiden ilan etti!

Kocaeli Offroad Yarışı’nın genel de iyi geçtiğini, etapların güzel ama seyirci etabının keyifli olmadığını dile getiren Hakkı Ağaoğlu, zaten seyirci etaplarını hiç çekici bulmadığını da itiraf etti ve ekledi;

“Yarışın kırıcı etaplarında dikkatli olmak zorundaydık ve arabamızı kolladık. Orman etaplarının en iyi zamanlarını yaptık. Seyirci etabının zamanlarını hesaplayamadım ama podyumdayız!”

“Temkinli gitmek zorundaydık”

Orman etaplarında aracı kollamaları gerektiğini yineleyen Hakkı Ağaoğlu, “..şanzıman bağlantı cıvatalarımız neredeyse her etapta kopacaktı! Bu yüzden biraz temkinli gitmek zorundaydık” dedi ve kolladıkları için Mitsubishi Pajero’sunda bir sıkıntı olmadığını ekledi, finiş gördükleri her yarışta ilk üç içinde olduklarını anımsattı.

Seyirci etabını ‘seyirciye hitap etmeyen bir etap’ olarak tanımlayan Hakkı Ağaoğlu, “sonuçta kırıcı ve arabanı kollayarak gidiyorsun. Ardından çok kısa bir servis var, peşinden ise iki uzun etap geçişi! Bu yüzden hem de kırıcılığını, hem de sonraki etapları düşünerek seyirci etabında temkinli gittik. Seyirci de bence çok etkilenmemiştir” diye konuştu.

Sezonun son yarışında Şile’de mücadele edeceklerini anımsatan Hakkı Ağaoğlu, İstanbul’da da yarışı podyumda tamamlayıp sezonu kapatmayı istediğini ifade etti. Ağaoğlu, bu sezon üç yarışta ‘sıfır’ çektiklerini, kalan yarışlardaki derecelerle sezonu 4-5’nci sırada bitirmeyi umduklarını söyledi.

Kocaeli’nden aklında orman etaplarının çok keyifli olmasının kaldığını belirten Hakkı Ağaoğlu, “Hızlı bölümleri vardı, dikkat edilmesi gereken yerleri vardı, riskli olan yerleri de çoktu. Arabasını iyi kullanan, notunu iyi çıkartan, iyi antrenman yapan zaten klasmanda güzel yerlere geldi” dedi.

Offroad’un hızlı ralli tipi etaplarında daha çok keyif aldığını gizlemeyen Ağaoğlu, bu sene offroad’da son senesi olacağını da ilk kez Ralli Ajansı’na açıkladı. Önümüzdeki sene kısmet ise ralli yapacağını ve Evo 9 ile yarışacağı açıklayan Hakkı Ağaoğlu, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda tüm sezonu offroad’daki kopilotu Caner’le devam edeceği belirtti.

“Şüphesiz farklı konseptler, ralli daha profesyonelce hazırlanan araçlar” diye konuşan Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “ilk sezon alışma evresi olarak geçecek, çok bir şey beklemiyorum. Sonraki sezonlarda iyi hedefler belirleyeceğim. Garaj aynı, Evo’yu yapılı olarak satın alacağım, servisi kendimiz yapacağız.”

“Sonraki senelerde ise tabii ki herkes gibi şampiyonluk hedefimiz olacak..”

Offroadda yaşanan sıkıntıların ortada olduğunu ve kendisini daha fazla cezbetmediği  için farklı bir branş düşündüğünü ifade eden Hakkı Ağaoğlu, “İnşallah iyi bir şeyler yaparız” dedi ve ekledi; “ilk sezon Evo 9’la araca, ralliye, etaplara ve formata alışmak, sonraki senelerde ise tabii ki herkes gibi şampiyonluk hedefimiz olacak..”

Hakkı Ağaoğlu, offroaddan fırsat buldukça sezonun rallilerini yerinde izleyerek rakiplerini değerlendirme fırsatını bulduğunu hatırlatarak kendisini bu tablonun neresine yerleştirdiğini sorduğumuzda temkinli konuştu; “bunun muhasebesini şimdiden yapamam. Ciddi rakipler var, çok çalışmamız lazım.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top