Kıbrıs’ın lideri Prokop!

IRC’de sezonun son yarışı olan FxPro Rally’de üçüncü etap geçiliyor; Katar’lı rallici Al Attiyah Nasser, Ford Fiesta S2000’i ile dünkü seyirci etabından sonra ele aldığı liderliğini üçüncü etap sonunda devretti. Attiyah, dün geceki Lemesos seyirci etabında sadece 6 salise farkla en iyi zamanı yaptıktan sonra köprü zıplamasında biraz fazla hızlı olduğunu itiraf etti! Andreas Mikkelsen, Kıbrıs’taki rallinin çok teknik olduğuna dikkat çekti ve etapları sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

İki Fiesta’nın ardından benzer bir araçla yarışan Tarabus ise sadece 2 salise ile dünkü podyumun üçüncü ismi oldu. Fiesta’sında sorun olmadığını ve ve iyi bir hafta sonu geçirmeyi umduğunu söyledi. 12 Kapı numarasıyla start alan Türk kadın rallici Burcu Çetinkaya, 16’ncı zamanla tamamladığı seyirci etabından sonra, köprüdeki zıplamayı eğlenceli bulduğunu söyledi.

Dünün en şanssız ismi şüphesiz Martin Prokop’tu. Çek sürücü, M-Sport Ford Fiesta S2000’inde diferansiyel sorunu yaşadı. 10’ncu zamanla tamamladığı seyirci etabından sonra, yarışın henüz başında avantaj kaybettiğini, sabah serviste de zaman kaybedeceklerini söylerken üzgündü. Etapta bariyerlere dokunan Rogher Feghali, Skoda’sının arka bölümü hasarlarken, zıplamadan temkinli geçmeyi planlayan  Wittman da bu konuda tedbirsiz davrandığını kabul etti.

FxPro Rally’de mücadele bugün yerel saatle 9’u 9 geçe, 10.42 kilometrelik Kalavasos etabıyla başladı. Gün boyunca koşulacak olan yedi etap karışık yüzeylerden oluşuyor. Günün 4 ve 7 numaralı özel etapları (Agioi ve Vavatsinias) Eurosport ve Kıbrıs kanalı LumiereTV’den canlı yayınlanacak.

İkinci etap olan Kalavasos’ta en iyi zamanı Prokop yaptı. Diferansiyel sorunu giderildiği Fiesta’sı ile Prokop, Attiyah’tan 3 saniye daha hızlıydı ama Katarlı rallici liderliğini korudu. Rallinin podyumundan önemli bir kayıp yaşandı ve Mikkelsen motor arızası ile yarışı bıraktı. Bouffier’ın P207 S2000’i de teker kırıp yarışı terk ederken, Feghali’nin Skoda’sı arka süspansiyon kırdı ama 4’ncü zamanla tamamladığı etaptan sonra 2’nciliğe yükseldi! Burcu da günün ilk etabından sonra üç sıra yükselerek 13’ncülüğe yerleşti.

Günün üçüncü etabı olan 23,45 km’lik Lytrodontas’da best’leri seriye çeviren Prokop, liderliği de Nattiyah’tan devraldı. Katarlı rakibini etapta 18 saniye gerisinde bırakan Prokop, 9 saniye farkla 4’ncü etaba lider olarak yöneldi. Prokop, lastiklerin çok yumuşa kaldığını, etabın toprak kısmının çok sert zemine sahip olduğunu söyledi. Attiyah ise, asfalt bölümün çok kaygan olduğuna dikkat çekti,elinden geleni yaptığını ve iyi bir tempo yakaladığını söylemekle yetindi.

Etabın 5’nci km’sinde frenlerini kaybeden Burcu, etabı sonunca zamanla kapayabildi ve klasmanda hızlı bir düşüşle 25’nciliğe geriledi. Oliviera yakıt pompasını, Wittmann ise aracının ön sağ kısmından ‘kopan’ bir şeyleri sorun etti. Feghali 3, Tarabus ise 4’ncü sırada günün üçüncü, rallinin ise dördüncü etabına doğru hareketlendiler.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top