Çek rekabeti adaya taştı!

Perşembe günü start alacak olan Güney Kıbrıs Rallisi’nde Çek pilotlar kapışacak! 4-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan FxPro Kıbrıs Rallisi’nde yarışacak olan 43 ekip arasında 3 de Çek ekibi var. Starttan sonra seyirci etabının da koşulacağı Güney Kıbrıs’ta Martin Prokop, Jaromir Tarabus ve Roman Kresta, hem rakipleriyle hemde kendi aralarındaki rekabette ter dökecekler.

IRC’nin son yarışı olduğu için final havası taşıyan Güney Kıbrıs Rallisi’nde Prokop ve Tarabus M-Sport’un Ford Fiesta Super 2000’leri ile, ‘taşralı’ Roman Kresta ise Mitsubishi Lancer Evolution 9 ile parkura çıkacak. Prokop, Tarabus ve Kresta, Barum Çek Ralli Zlín’deki sert rekabetlerini Güney Kıbrıs’ta yineleyecekler.

Prokop, önceki yıl geldiği Güney Kıbrıs’ın karma (asfalt-toprak) yüzeyli etaplarında JWRC (Dünya Gençler Şampiyonası) kupasını kazandı. Kresta ise (resimdeki), kariyerinde dünya şampiyonluğu bulunan eski bir fabrika sürücü. Focus WRC’si ile 2005 yılında katıldığı Güney Kıbrıs Rallisi’nde Genel Klasman 6’ncısı olarak dikkat çekmişti.

IRC’nin final yarışında Türk bayan ralliciler Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney de start alacaklar. P 207 S2000’leri ile IRC’de yarışan tek bayan ekip olan Çetinkaya-Güney ikilisi 10 kapı numarasıyla parkura çıkacaklar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top