Kartingte sporcular İzmir yolcusu

Türkiye Karting Şampiyonası’nda 2010 sezonunun yedinci ayak yarışları 23-24 Ekim tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) organizatörlüğünde İzmir Ülkü Yarış Pisti?nde gerçekleştirilecek. Güney Doğru Avrupa Karting Bölge(SEEK) Kupası olarak koşulması planlanan yarış, bölge ülkelerinden yeterli katılımın sağlanamaması nedeniyle iptal edildi. Buna bağlı olarak, yarış hafta sonunda sadece Türkiye Karting Şampiyonası yarışmaları koşulacak. 

Şampiyonanın yedinci ayağında cumartesi günü serbest antrenmanlar, resmi antrenmanlar ve sıralama turları; pazar günü ise yine resmi antrenmanlar ve yarışlar gerçekleştirilecek. Türkiye Şampiyonası?nın Mini ve KF3 kategorilerinin yanı sıra ROTAX MAX ve ROTAX MAX Junior özel marka kupası yarışlarının da koşulacağı hafta sonundaki değişken hava şartlarının sürücüleri nasıl etkileyeceği merak konusu olurken, İzmirlilere heyecan dolu bir hafta sonu geçirme fırsatı sunacak.

Sporcular arasında mücadele içinde geçecek ve izleyenlere keyifli anlar yaşatacak yarışlar öncesinde Mini kategoride Ayhancan Güven 231 puanla lider durumda bulunurken, Berkay Besler 192 puanla ikinci, Yiğit Çetin 160 puanla üçüncü sırada bulunuyor. KF3 kategorisinde ise Kıbrıslı sporcu Soyhan Çuvalcıoğlu sezonun şimdiye kadar olan bölümünde beş galibiyet ve bir de ikincilik alarak 234 puanla tablonun tepesinde yer alıyor. Batuhan Ünlü 192 puanla ikinci, Efe Eryalaz 143 puanla üçüncü sırada İzmir Ülkü Yarış Pisti?ne gidiyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top