Bozhane tırmanma ‘podyum’ yapamadı!

 

Sezonun yedi yarışında da ASN olarak görev alan Cahit Alkan, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen klasik Bozhane tırmanma yarışı ile ilgili raporunda 77,6 puanda kalarak, geleneksel yarışı podyum dışında bıraktı! Bozhane, 1,5 puan farkla Bursa yarışının üzerinde sezonu 4’ncü sırada tamamlayabildi.

Müşahit Cahit Alkan’ın raporunda yer verdiği dip notlar, yarışma direktörüne yönelik eleştirileri de kapsadı. Direktörün, kendi aracı ile parkuru kontrol ederken yarışmacı temposu ile çıkmasına iki kez vurgu yapan Alkan, finiş alanında çifte karavan içerisinde gerçekleştirilen idari bölümlerden de bir hayli puan kırdı. Alkan’ın raporunda şu dip notlarına yer verdi; 

“İdari ve teknik kontrol saatlerinin çakışması sebebiyle yarışmacıların teknik kontrole geç girmelerine sebep oldu. Parkur krokisi güzel hazırlanmış, fakat esas olan görevli ve parkur içi görevli noktaları belirtilmedi, sadece start ve stop noktaları belirtildi!

Yarışma merkezi, sekretarya, neticeler bir karavan da toplandı, diğer bir karavan ile komiserler kurulu toplantısı için hazırlandı. Yaklaşım güzel olmasına rağmen amaca hizmet etmekte eksik kaldı. Sekretarya, idari kontrol açık havada yapıldı. Ödül törenine katılım sadece yarışmacılardan mevcut olarak yapıldı.

Öncü araçlar, direktör aracı ve süpürücü aracını kullananlar son derece süratli araç kullanımı ile parkuru geçerek yarışma atmosferi içinde oldular. Öncü araçlara araç telsizi takılmamış olduğu gözlendi. Parkura yangın söndürme malzemesi olan araçların donatılması takdirle; son teknik kontrol de tartı yapılmadığı gözlendi. Medya’ya gerekli ilgi gösterilmedi. İletişim için parkurda özel vinç ile röle takviyesi yapılması takdirle karşılandı. Bu sayede iletişim verimli çalıştı.

Yarışma direktörünün parkura daha hakim olması beklenirdi. Parkurun boşaltılmasında ve starta inişte güvenlik sorumlusu ile tam bir koordine içinde olmadığı gözlendi. Direktör parkur çıkışlarında adeta aracı ile yarış tarzında araç kullanması yadırgandı. Servis alanı trafiğe açık alan olarak yapıldı. Güvenlik açısından sakıncalar olabilirdi, düzenlemenin çok daha iyi düşünülmesi gerekirdi.

Parkurda sektörler ve güvenlik noktalarında ikişer kişi ile dağılım yapıldı. Bu dağılımın önemli noktalar hariç tek kişi ile olması diğerlerinin de daha geniş alana yayılması daha verimli olurdu. Havanın sıcak olması ile görevlilerin çoğunlukla ağaç altlarında durmaları ile parkurda sektör olmadığı görüntüsü verdi. Buna sektör tabelalarının konmayışı da eklendi. Sadece start noktasından sonra iki noktada tabela ile nokta belirtildi.

Yarışma ek yönetmeliğinde belirtilen ve onayı alınan görevliler, yarış öncesi komiserler toplantısına sunulan ek bülten 1 ile sekiz (8) görevlinin değişimi bildirildi. Bu değişimde, yönetmelikte belirtilen yarışma genel sekreteri basın sorumlusu olarak atandı, fakat genel sekreterlik görevine başka bir görevli atanmadığından bu görev boş bırakıldı. Yarışmacılarla ilişkiler sorumlusu için, yarışma ek yönetmeliğinde tanıtım resmi ve iletişim bilgisi belirtilmedi. Yarışma parkuru, merkezi ve servis alanı ile ilgili yönlendirme yapılmadığı gözlendi..

TIRMANMA LİGİ
KULÜP YARIŞ PUAN
ANOK ABANT 96,8
EOSK ŞIRLAN 87,9
KOSDER KARTEPE 84.1
İSOK BOZHANE 77,6
BOSSEK S.PINAR 76,1
SOSDER P.OVA 62,8

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top