Menderes Okur; ?Ünal ya da ben, kim geçerse şampiyon!?

Pazar günü kariyerinde bir ?ilki? yaşamak için parkura çıkacak olan Menderes Okur, üçüncü yarışı kazanıp ?şampiyon? olmak istiyor! Çebi kilit sponsorluğunda son spec Evo 9?u ve tecrübeli kopilotu Aras Dinçer ile birlikte Menderes Okur, şampiyonada çekiştiği Bursalı rakibi Ünal Şenbahar?la rekabetlerinin nefeslerin tutulacağı bir mücadeleye sahne olacağını ve herkes açısından son derece keyifli bir yarış olacağını söyledi. Okur, etaplarda seyirciyi görmenin kendilerini daha da motive ettiğini, tüm yarış severleri hafta sonu yapılacak yarışa beklediklerini yineledi.

Üçüncü yarış öncesinde Evo 9?unun bakım ve onarımlarının usta ellerde yapıldığı için herhangi bir eksikleri bulunmadığını ve yarışa hazır durumda olduklarını belirten Menderes Okur, parkurda sezonun son rekabeti Ralli Ajansı için yorumlarken şunları söyledi;

“Ünal-Cem ya da Menderes-Aras, kim geçerse şampiyon olacak! Ünal?la birbirimizi geçmek üzerine olan mücadelemize, bu yarışa bizden daha avantajlı bir otomobille katılacak olan Murat Bostancı da dahil olacak. Biz maksimum atakla elimizden geleni ortaya koymaya çalışacağız. Hedefimiz yarışı ve şampiyonayı kazanabilmek yönünde.”

Hava tahminlerinin yağışız bir hafta sonu geçeceğini gösterdiğini, bu durumda zeminin kuru olmasını beklediklerini ifade eden Okur, “Her şekilde bizim planımız; elimizden geldiğince ve Evo?muzun kabiliyetleri doğrultusunda hızlı gitmeye yönelik olacak. Süper 2000?lerin genel avantajına rağmen denk bir mücadele sergileyeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Pazar günü yumuşak hamurlu Pirelli K6 lastik kullanacaklarını, lastiğin sert karakterli ve kısmi çamurlu olan etapların zemininde iyi tutunarak avantaj sağlarken, diğer yandan takviyeli yanak yapısına sahip olmaması sebebiyle rakiplerin lastiklerinden daha yüksek patlama riskine sahip olmasının en büyük dezavantaj olacağını belirten Menderes Okur, “Bir sürpriz olmazsa podyum; Ben, Ünal, Murat ve Hakan dörtlüsü arasında paylaşılır diye düşünüyorum” dedi ve ekledi;  

“Bunu daha önce de söylemiştim; Kim kazanırsa kazansın, Ünal Şenbahar ?Cem Bakançocukları ikilisi ile böylesine dostluk içeren bir rekabet içerisinde bulunmaktan dolayı Aras ve ben son derece mutluyuz.  Her iki ekibin de mekanik arıza sebebiyle sorun yaşamayacağı bir yarış olmasını temenni ediyorum.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top