Neuville Şili’yi unuttu Portekiz’i bekliyor

Hyundai pilotu Neuville Şili’de yaşadığı kazanın çoktan unutulduğunu ve ay sonunda yapılacak olan Portekiz Rallisi’ni dört gözle beklediğini söyledi. Belçikalı bu hafta Hyundai i20’sine geri dönerek Sardunya Rallisi’ne hazırlanacak. Şili’de Cumartesi günü yaşadığı büyük kazanın ardından servis parkına geri döndükten saatler sonra , Neuville ve takım mühendisleri bir test planı üzerinde çalıştılar.

Neuville ve kopilotu Nicolas Gilsoul, i20’yi pert eden ve kendilerini şampiyonada üçüncülüğe gerileten kazayı izleyerek analiz ettiler. Neuville , “kazayı anlamak önemli” dedi ve ekledi; “anladığım kadarıyla kesinlikle çok hızlıyım, ama şimdi aklımla düşünüyorum. Arabada kendimizi çok güvende hissediyoruz ve bunun gibi bir kaza geçirmiş gibiyiz. Sanırım bir şeye dokunduk, belki ondan kurtulabilirdik. Fakat bu sefer fena sarsıldık.”

Neuville’in geçen yıl kazandığı bir ralli olan Portekiz’i (30 Mayıs-2 Haziran) bekliyor: “Yine hızlı olacağız. Ekip ile sürekli geliştirdiğimiz son olaylarda gördük ki aracımız daha hızlı ve güçleniyor. Hız Portekiz’de de olacak. Ben zaten iple çekiyorum. Durum kesinlikle istediğimiz değil, ancak yaklaşan rallileri dört gözle bekleyebiliriz. Şampiyonada lider değilken, bize daha iyi bir yol konumu ve daha iyi bir sonuç ve daha fazla mücadele şansı veriyor. Yolda ilk olmamak için iki ralli seçebilseydim, o zaman kesin Sardunya ve havaya bağlı olarak Portekiz olur” dedi. | Kaynak: wrc.com 15 Mayıs 2019 : 13.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top