Wagner; “ERC Gençler’i kazanmak istiyorum”

Kendisine özgü bir Avusturyalı olan Simon Wagner FIA ERC 3 Junior Şampiyonasını kazanmayı hedefliyor. Wagner, vatandaşı ve sınıfında rakibi olan Roland Stengg‘in aile takımı Stengg Motorsport‘ta yarışacak. 2018’deki Saint-Loc Junior Team Peugeot’da sergilediği performans ile dikkat çeken 25 yaşındaki Wagner, Azores’de 2019 unvan mücadelesi başladığında şansının kendi tarafında olacağını umuyor. “Geçen yıl öğrenme ve deneyim kazanmak içindi” diye konuşan ve kopilotu Avusturyalı Gerald Gerald ile ortaklığını sürdürecek olan Wagner, sözlerini “hızın orada olduğunu biliyorum ama çok kötü şansımız oldu. Ancak çok çalışmayı bırakmadık ve bu yıl olabildiğince çok ralli kazanmak için buradayız” diye sürdürdü.

Wagner’in Stengg Motorsport’un Opel ADAM R2’ide tecrübesi var. Wagner, “2017’de, kardeşim Julian’la 1-2 bitirdiğimiz yarışta O’nun Avusturya 2BD şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı olmak için yarıştım” dedi. “Harika bir deneyimdi ve elbette, bu harika anılar hala burada. Dediğim gibi bu araba ile sadece bir ralli sürdüm ama tamamen keyif aldım ve R2 kategorisinde son birkaç yıldır referans otomobil oldu.”

“Stengg Motorsport, 2014’ten beri bu otomobille çalıştığı için ADAM R2 konusunda büyük deneyime sahip. Yanımda en iyi iki teknisyeni getireceğim ve bu ekiple birlikte hiçbir şey düşünmem gerekmiyor, sadece sürüşe odaklanmaya ihtiyacım var. Hiç şüphe yok ki başaracağız, kesinlikle başarılı olacak. ”

Wagner, bu sezon ERC3 Junior’de 6 yarışın hepsine katılmayı ve yeni sezonun başlaması için bir günlük bir test yapmayı planlanıyor. Bu arada Roland Stengg, 2019’daki ERC3 Junior rekabetine geri dönüyor ve 2019’a ilişkin planlarının detayları zamanında açıklanacak. ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, şunları söyledi: “Simon, geçen sezon birkaç kez yeteneklerini kanıtlayarak, çok rekabetçi ERC Junior kategorisinde kazanmak için gereken hızı gösterdi. 2019’daki şampiyonluk rekabetine dahil olmasaydı çok şaşırırdık. ” | 14 Mart 2019 : 10.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top