Sarıkamış’ta başkanlar yarışacak!

Eski başkan Demir Berberoğlu Quattro ile Saırkamış’ta start alacak

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde hafta sonu yapılacak olan Sarıkamış Rallisi için yarış otomobilleri TIR’lara yüklenerek yola çıkarıldı. Federasyon tarafından Sarıkamış Kaymakamlığı ve eksi 36 kulübü desteği ile yapılacak olan ralli, bu yıl 2020 Türkiye Ulusal Ralli Şampiyonası aday yarışı olarak gerçekleştirilecek. Tamamen kar kaplı bir parkurda yapılacak olan rallinin WRC’nin kar rallisi İsveç gibi ilgi görmesi bekleniyor. Federasyon tarafından kaymakamlığın imkanları ile ralliye davet edilen yarışçıların araç transferleri ve konaklamaları organizasyon tarafından karşılanacak.

Sezon öncesi olması ve çoğu aracın hazır olmaması kadar, herhangi bir puan rekabetinin yaşanmayacak olması ile bu yılki ralliye 15’e yakın aracın katılmasının beklendiği belirtildi. Rallinin programına göre dün açıklanması gereken kayıt listesi henüz yerel ve federal kaynaklardan resmen açıklanmasa bile, ajansın ulaştığı bilgilere göre, Sarıkamış’ta yarışmak üzere üç Egea, bir Mini Cooper, bir Ka, bir Quattro, bir Peugeot S200 ve birden fazla Lancer TIR’a yüklendi. Mini Cooper ile Halim Ateş’in öncü ekip olarak parkura çıkacağı öğrenilirken, henüz teyit edilmeyen diğer bir bilgiye göre de federasyon başkanı Eren Üçlertoğrağı yarışa katılacak.

Yakın geçmişte Fiesta Cup’la sportif kariyeri olan Eren başkanın puan iddiası olmayan rallinin tanıtımına destek olmak için tulum giyip direksiyona geçmesi halinde, Sarıkamış’ta ‘yeni’ ve ‘eski’ iki federasyon başkanının yarışacak olması ilgi çekici bir ayrıntı olacak. Eski başkanlardan Demir Berberoğlu’nun Audi Quattro’su ile kar rallisine katılacağı daha önceki ajans haberlerinde yer almıştı. Sarıkamış Rallisi cumartesi öğlen kaymakamlık önünden verilecek startla başlayacak, tamamen karla kaplı etaplardaki rekabetin ardından Pazar öğleden sonra tamamlanacak. Sarıkamış’ta an itibarı ile kay yağışı yok ancak her yer beyaz ihtişamla kaplı. Bölgede hafta sonu ise kar yağışı bekleniyor. | 6 Mart 2019 : 19.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top