Köprüler önemlidir

Tepeden tırnağa aranıp x-ray cihazından da geçip sonra iki kapıyı daha arkamda bıraktıktan sonra, sürgülü otomatik kapı açıldı ve 90 lı yıllarda Zlatni Rallisinde de izlediğim kişi güler yüzü ile karşımdaydı. Daha çok sporcu kimliği ile tanıdığım, anlaştığım ve bir tek sorun yaşamadığım arkadaşımla sohbete koyulduk. Yarım asıra yakın sporun çeşitli kademelerinde bulunmuş ve istikrarla devam ettiğini gözlemlediğim şampiyonla sohbetimiz koyulaştı. Osmanlı zamanında Bostancı başılık yapmış Ali’nin torunu yeniçeri bıyıklı bu kişi, kahve çay derken önümüzdeki ralli sezonu hazırlıklarından da bahsetti.

O, artık genç pilotlar yetiştiren, tecrübe ve bilgilerini spora aktaran ve en önemlisi camiada hâlâ parkur tozu yutan eskilerden kalan tek kişi. Görüşme bittikten sonra aşağıdaki kapıya kadar beni yolcu etme nezaketi gösteren bu kişi tahmin ettiğiniz gibi Serdar Bostancı idi. İzlememi isteyerek verdiği kendi  belgeselini daha sonra izledim. Bu belgesel ayrıca sporla ilgilenen herkesin arşivinde bulunması gereken, sadece bir bilgi deposu özelliği taşımayan bir eser. Bu sezon Bostancı’nın takımını yakınen takip etme fırsatım olacağını da ümit ediyorum.

*****

Aydın Hoşgör bu camiada en eski ve bana ‘kâdim dostum’ diyentek kişi. Bu sporla ilgisi olup ta kendisini tanımayan yoktur. Ayrıca sporda bulunupta kimse yoktur ki (abartısız) kendilerine faydası dokunmamış olsun.  Kimi yazar, kimi sporcu, kimi yönetici kimi kimi  kimi.. İnancım, bu sporda en çok ahde vefa gösterilmesi gereken kişilerden biri Hoşgör’ün ta kendisidir. Sporu ilk siyah beyaz dönemlerden beri insanlar Ralli Dünyası Dergisi’nden takip ederdi. 2019 yılındayız ve hâlâ Karadeniz’in inatçı delikanlısı zor imkânlara rağmen yayıncılığına devam ediyor. Bu bir başarı öyküsü değilde nedir? Her ne kadar köprülerin altından ne sular geçtiyse de köprüler önemlidir. Ölümsüzlüğü henüz bulan yok. Ömrümüzün şu sayılı günlerinde ne kırmaya ne üzmeye inanın değmez.

*****

Aynı takımdayken Volkan’da Işık görmüştüm. Bu stil Avrupa ya da Dünya şampiyonu olur diye. Spordan uzaklaşıp tekrar geri döndüğümde bunu göremediğimin ve benim de katıldığım sebepler Volkan’la yaptığım röportajın satır aralarında var. Maalesef böyle yetenekleri öğütüyoruz. Sahi bu sporun patronları, yöneticileri size soruyorum; Neden bir Avrupa ya da Dünya şampiyonu yetiştiremiyorsunuz? Motor sporlarının her türüne gireceğinize bir kaç dalına girip yıldız yetiştirsenize. Kalın sağlıcakla | 9 Mart 2019 : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top