Estonya anlaşma imzaladı

Estonya Kültür Bakanı Indrek Saar, Estonya’nın Tallinn şehrinde WRC Promoterü, Estonia Organizatörü ve Estonya Autosport Union ile resmi bir WRC aday rallisi için bir anlaşma imzaladı. Estonya Başbakanı Ratas, WRC Promoter’ın genel müdürü Oliver Ciesla (fotoğrafta sağda) ile bir araya geldi ve ülkenin adaylığını onayladı. WRC’nin yıldızları ve muhteşem yeni nesil WRC’ler, 12-14 Temmuz’da Estonya’nın güneyindeki üç günlük rallide parkura çıkacaklar. Şampiyonanın dört fabrika temsilcisinden her biri, üç hafta sonra Baltık Denizi ile aralarında kısa bir mesafede bulunan Finlandiya Rallisi hazırlıklarının bir parçası olarak yarışa davet edilecek. Yerel kahraman Ott Tanak geçen yılki Estonya Rallisi’ni kazandığı gibi WRC’nin 2019 favorilerinden biri olarak ortaya çıkarak popülerliğini artırdı. Çok sayıda Estonyalının kendisini desteklemek için Finlandiya’ya gitmesi bekleniyor.

Toyota Gazoo Racing ekibi artık Finlandiya’daki ana üssü ile Yaris World Rally Cars’ın her ralli sonrası servis aldığı Tallinn’deki yeni atölye arasında faaliyetlerini sürdürüyor. Taraftarlar, Tanak’ı Postimees Group ve ERR’nin (Estonya Public Broadcasting) WRC’yi izlediği Estonya televizyonunda yakından takip ediyorlar. Pazar günü rallinin sona erdiği Power Stages için 1.3 milyon nüfusu olan ülkede yarış meraklısı 100 binin üzerinde ve bu da spor izleyicisinin yaklaşık yüzde 80’ine ulaştı. Geçen yılki Estonya Rallisi’ne nerede ise 40 bin seyirci izledi ve Ciesla, yeni anlaşma sonrası bu rakamı artıracağını ve WRC’nin profilini daha da yükselteceğini söyledi. “Ott Tänak ve kopilotu Martin Järveoja, Estonya’nın en tanınmış sporcularından. Ülkenin kendine özgü siyah, mavi ve beyaz bayraklarını taşıyan taraftarları ise özel etaplarda ve servislerde popüler bir manzara” dedi.

Cesla, “Estonya’daki hayranlar ve medya WRC’yi büyük bir coşkuyla takip ediyor ve orada yerel bir rallide temsil edilme fırsatını takdir ediyoruz. Estonya Rallisi bir WRC ayağı değil, ancak bu yarışla birlikte taraftarların evlerinde WRC’nin tadına varma şansı büyük heyecan uyandıracak.” dedi ve ekledi; “Estonya Hükümeti, Estonya Autosport Birliği ve Estonya Rallisi’nin bu etkinliğin gerçekleşmesi için verdiği büyük destek için teşekkür ediyoruz”. Ralli direktörü Urmo Aava, çeşitli WRC sınıflarından sürücüleri ralliye getirmeyi planlıyor. “Bu belgeyi imzalamak ve kusursuz bir WRC aday yarışı yapmak için çalışmaya başlamak, bunun için sekiz yılını feda eden ekibimizin tamamı için bir onur. Doğru şeyler yaptığımızı gösteriyor. Estonya Hükümeti, WRC Promotörü, FIA, WRC ekipleri, sponsorlarımız ve bölgemizdeki tüm ralli taraftarları üzerinde bir etki bıraktık.” | Kaynak: wrc.com 2 Mart 2019 : 00.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top