E-Prix Mexico City’de başladı

Aksiyonla dolu bir ABB FIA Formula E Mexico City E-Prix yarışını André Lotterer 5’nci, Jean-Éric Vergne de 13’ncü bitirdi. Yarışa 8 ve 12’nci ceplerden başlayan DS Techeetah pilotlarının tek bir hedefi vardı: olabildiğince çok puan almak için basamakları tırmanmak. Aksiyon daha birinci turda Jean-Éric’in Alexander Sims’i birinci virajda geçmesi, ancak dördüncü virajda dubayı yararak gelen Sims’e yerini tekrar kaptırmasıyla başlamıştı. Hemen ardından Nelson Piquet Jr. aracının üstüne çıkarak ABB FIA Formula E tarihindeki ikinci kırmızı bayrağın çekilmesine neden oldu.

Piquet’nin aracı kurtarılırken, DS Techeetah teknik ekibi büyük bir iş çıkardı ve pit alanında yoğun bir çabayla lastiği ve burun kısmını değiştirerek ve arka kanat ile yan paneli onararak Jean-Éric’in aracını kurtarmayı başardı. İlk sarı bayrak da aynı kaza için havada iken André Lotterer Edoardo Mortara ve Jerome d’Ambrosio tarafından sollanarak gridde arka sıralara düştü. Rakipler sahaya döndüğünde, pit alanında André 8. ve Jean-Éric 10’ncu sırayı aldı ve yarış güvenlik aracının arkasında yeniden başladı. Yarışın sonlarına doğru bu sefer stadyum kısmının sonuna yakın bir noktada Mitch Evans’ın ve 9’ncu virajda da Tom Dillman’ın çarptığı Jean-Éric 17’nciliğe geriledi. Yarışın sonu da, birçok aracın aşırı tüketimi nedeniyle geride kalmaları ve DS Techeetah pilotlarının rakiplerini geçerek 5. ve 13. sıralarda bitirmesiyle en az starttaki kadar heyecanlıydı.

Takım Başkanı Mark Preston, “Birden fazla yanlış yerde yanlış zamanda olan Jean-Éric için talihsiz bir gündü. Aşırı hevesli hareketler yapan farklı pilotlarla çeşitli olaylara maruz kalması, hasarın en ağır bedelini Jean-Éric’in ödemesine neden oldu.  İşin iyi tarafı, André çok güçlü bir yarış sergiledi ve 5. pozisyonda yarışı tamamlayana kadar beladan uzak durmayı başararak saygıyı hak etti” dedi. DS Performance Direktörü Xavier Mestelan Pinon ise, “Formula E bugün fanların damalı bayrağa kadar gözlerini ayıramadığı şahane bir performansa sahne oldu. Jean-Éric iyi bir gün geçirmemiş olsa da André, özellikle de rakiplerinden bazılarıyavaşladığında DS E-TENSE FE19’un enerji verimliliğinden faydalandığı son turda çok güçlü bir yarış sergiledi. Şimdi sırada Hong Kong’da başlayacak Asya şampiyona turu var. Hala dokuz yarış var, bu yüzden her şey hala mümkün” diye konuştu.

DS Techeetah pilotlarından Jean-Éric Vergne, “Tüm bu kazalara bakarak bugün hakkında nasıl yorum yapmalıyım, bilmiyorum. Sarı bayrak havada iken üç araç beni solladı; biri şikanı keserek bana çarptı, diğeri stadyumda spin attırdı ve kimse ceza almadı. Daha iyi anlamamız için bunu FIA ile görüşmemiz gerekecek. Teknik ekip kırmızı bayrak gösterilmişken pit alanında aracı onarma konusunda inanılmaz bir iş çıkardı, bunu başardıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde bugün hüsrana uğratan bir sonuç oldu, ama takım olarak tekrar bir araya gelerek olumsuzlukları arkamızda bırakacağız ve önümüze bakacağız” derken, diğer DS Techeetah pilotu André Lotterer ise şunları dile getirdi: “Zorlu bir gün oldu, ama yine de 5’nci sırayı aldık. İyi puanlar aldığımız için sonuçtan memnunum. Bugün yarış düzeni ile ilgili sorun yaşadık, ancak 12. sıradan 5. sıraya geçmeyi başardık.  Çılgın bir yarış olsa da enerjiyi iyi yönettik ve öndekilere yaklaştık. 3’ncü sırada bitirmemiz de mümkündü ama aracı sürmek zordu. Bu yüzden 5. sıraya da razı olacağız ve puanlarımızın tadını çıkaracağız. Yarın burada test sürüşü yaparak, kendimiz için bugünden sonra odaklanılması gerekenlerin listesini çıkaracağız.” |  Kaynak; DS Techeetah 2 Mart 2019 : 10.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top