Azores’de Lukyanuk lider

2019 FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın açılış ayağı Azores’te son şampiyon Alexey Lukyanuk dün üç etabı kazanarak ilk günü lider tamamlarken, genç yıldız Pierre-Louis Loubet, şampiyonun ardından 2’nciliğini ikinci güne taşıdı. Lukyanuk, Citroën C3 R5’teki gösterge paneli düğmelerinin tam olarak çalışmaması nedeniyle günün son etabının sonuna doğru endişe yaşadığını söyledi. Lukyanuk, ‘yeterince hızlı olursa, rakipler için endişe kaynağı olacağını’ dedi ve ekledi; “etaplarda gerçekten dikkatliyim. İşler yolunda, neredeyse hiç hata yok ve her şey olması gerektiği gibi” dedi.

2019’da Skoda Fabia R5’e geçiş yapan Loubet, hızı karşısında kendisinin bile ‘şaşırdığını’ itiraf etti. “İyi bir ilk ayal oldu, zor, çok kaygandı ve şaşırdım çünkü lastik seçimi iyi değildi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “ama sonunda Lukyanuk’a çok uzak değilim ve yarın (bugün) biraz daha zorlamaya çalışacağım. Yine de bu durumda olmak iyi. Oldukça karışık geçen geçen yılın ardından, iyi bir his ve çok keyif alıyorum. Böylesine zevk aldığımdan bu yana çok zaman geçti, bu yüzden harika.”

Toksport WRT’nin Fabia’sı ile ERC1 Gençler’de ikinci giden Chris Ingram, geçtiğimiz sezon Letonya’daki ERC rallisinden bu yana duyduğu güven kaybını ilk etapta lastik patlama korkusundan kaynaklı olduğunu itiraf etti. Azores’te bugün Pico da Pedra ile ikonik Sete Cidades yanardağ etabı dahil toplam 91.55 km’lik 7 etap geçilecek. | 22 Mart 2019 : 09.06

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top