Toyota podyum hedefliyor

Latvala, Yaris WRC ile 2018’de İsveç’te kazanmayı bildi

Toyota Gazoo Racing 2017’deİsveç’te kazandığı zaferden sonra, , 2018’de zorlu bir yarış yaşadı. İsveç’i 9 ve 7’nci sırada tamamlanan Tanak ve Latvala’yı yolda zorlayan şartlar vardı. Toyot Gazoo WRT, 2019 sezonu boyunca rekabet ederken ‘all for win’ sloganından ilham aldı. 2019 yılında takımın hedefi ise yine podyum. Takım direktörü Tommi Makinen İsveç için yine iddailı konuştu ve “Monte Carlo’da sezona çok iyi başladıktan sonra, İsveç’te galibiyet için savaşmaya hazırız! Geçen sene yoldaki konum ve şartlarla mücadele ettik, ama bence bu yıl rakiplerimizle karşılaştırıldığında daha iyi bir konumdayız ve bunun için çok endişelenmemize gerek yok. Finlandiya’da son haftalarda yaptığımız testlerle bu yarışa çok hazırlıklı olduk ve otomobilimizin İsveç’in hızlı etaplarına uygun olması gerektiğini biliyoruz” dedi.

İsveç’te 2018’de 9’ncu olan Ott Tanak, bu yılki yarış öncesi yaptığı açıklamada “İsveç için iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Ancak yarış sırasında tam olarak hangi koşullarla karşı karşıya kalacağımızı bilmek her zaman için zor. Geçen yıl birçok büyük kar bankı vardı, bu genellikle bir kış rallisinde istenilen bir şey. Yine de yoldaki konumumuzla rekabet etmek bizim için zordu, çünkü taze karda çok fazla kavrama yoktu. Bu yıl cephede savaşma şansımızın daha iyi olacağını umuyorum. Koşullar lehimize olduğunda, bu kadar hızlı ve akıcı etaplarda gerçekten eğlenceli bir yarış olabilir ve aracımızın orada gerçekten iyi olabileceğini biliyoruz” diye konuştu.

İsveç’te geçen yıl 7’nci sırada finiş yapan Finli rallici Jari-Matti Latvala da yarış öncesi görüşlerini açıklarken, “Bu yılki İsveç Rallisi benim için çok özel olacak. Çünkü İsveç Rallisi’nde WRC kazanan en genç pilot bendim, şimdi 11 yıl sonra aynı yarışta en deneyimli WRC sürücüsü olarak katılacağım. Şu anda Finlandiya’da çok kar var ve koşulların İsveç’te de benzer olmasını bekliyorum, bu yüzden gerçekten güzel bir kış rallisi yapmalıyız. Umarım Yaris WRC’nin ilk galibiyetiyle 2017’de İsveç’te olduğu gibi yine harika sonuç için savaşabiliriz. Sadece Monte Carlo’da kaçırdığım sürüş hissine ihtiyacım var” dedi.

Takımın son transferi İrlandalı Kris Meeke de İsveç öncesi şunları söyledi; “Monte Carlo benim için olumlu bir başlangıçtı, ancak arabayı öğrenmeye ve sezona başlamak zorunda olduğumuz üç farklı olayda sürüşe odaklanmam gerekiyor. İsveç’e hazırlanmak için geçtiğimiz hafta Finlandiya’da üç günlük harika bir test yaptım. Arabayı ilk kez kar kümesiyle deneyimlemek gerçekten güzeldi. Gerçekten iyi bir hisle geldim, ancak ralli koşullarının sıcaklıklara bağlı olarak çok farklı olabileceğini aklımda tutuyorum. İnşallah güzel, tutarlı koşullara ve herkesin tadını çıkarabileceği bir ralliye yaşayacağız” | Kaynak; Toyota Gazoo media, 10 Şubat 2019 : 11.48

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top