Rally Cup, Abarth’ın 70’nci yılına gurur katacak

FIA Avrupa Ralli Şampiyonası dahilinde 2018’de ilk kez düzenlenen Abarth Rally Cup’ın ardından Abarth Brands Başkanı Luca Napolitano, önümüzdeki sezon şirketin motor sporlarına verdiği önem ve Abarth 124 rallide heyecan verici değişiklikler hakkında soruları yanıtladı..

Abarth Rally Cup’ın 2018 sonuçları neydi?

Hem satış hem de yarış başarısı açısından Abarth için rekor bir yıl oldu. Neredeyse 24 bin adet kayıt ile bir önceki yıla göre yüzde 36,5 büyüme ile Abarth, birçok pazarda mükemmel sonuçlar veren yeni bir sürekli satış rekoru kırdı. Birleşik Krallık’ta olduğu gibi, örneğin, yüzde 27’lik bir büyümeyi temsil eden ve önceki satış rekorunu kırarak 5600’den fazla satış yapılan bir pazarda! Ayrıca motor sporlarında da önemli bir yıldı: Abarth 124 ralli, ikinci yarış sezonunda, 12 ulusal şampiyonada 40’tan fazla yarış ve FIA ​​R-GT Kupası kazanılarak kendini gösterdi. Bunun gibi mükemmel sonuçlar, Abarth’ın 70. yıldönümünü önümüzdeki yıl gururla kutlayacağımız anlamına geliyor. ”

Yarış, Abarth için neden önemli?

Markanın tarihi yarışmalara dayanıyor. Carlo Abarth, hayatı boyunca her zaman yarıştan etkilenmiş ve eline geçirebileceği araçların ve araçların performansını artırmak için sürekli olarak parlak, basit ve yenilikçi çözümler arayışına kendini adamıştı. Yarış ayrıca, ürünlerimizi daha verimli ve daha güvenilir hale getirmek için en zorlu geliştirme koşullarında, normal üretim modellerine daha sonra transfer olmaları için testlerde yeni teknikler ve teknolojiyi denememizi sağlıyor. ”

Abarth 124 rallisinde bu yıl neler değişti?

Abarth 124 rallisindeki geliştirme çalışmalarımızda hedeflerimiz çok açıktı: performansları geliştirmek, kurulum prosedürlerini basitleştirmek ve daha da güvenilir hale getirmek. Geçen yıl yapılan 124 ralli cup, etkileyici bir güvenilirlik seviyesine ulaştığını kanıtladı: 52 yarıştan sadece teknik sebeplerden dolayı altı abandone yaşandı ki bu, mükemmel bir sonuçtu. Geliştirme programında, mühendis ekibimiz, tüm yarış koşullarında en zorlu özel sahne yollarında, veri toplama ve Alex Fiorio gibi son derece deneyimli sürücüler ve test uzmanlarıyla birlikte çalışarak, iki yarış sezonuna eş değer 5000 kilometreden fazla test yaptılar. Bu bilgi daha sonra ilk iki yarış sezonunda toplanan verilerle birleştirildi, motorda, şanzımanda, vites kutusunda ve kurulumda yapılan büyük değişiklikler sayesinde büyük ölçüde güncellenmiş bir 124 ralli sunmamızı sağladı. ”

Ana değişiklikler neler oldu?

Motor hala aynı maksimum güç seviyesine sahip, ancak yeni bir tork eğrisi, düşük devir / dakika ve daha yüksek bir lineer değerle bu gücü daha iyi kullanmaya karar verdik. Aslında, daha kolay sürüş, daha etkili ve daha hızlı performans anlamına gelir. Şanzıman üzerine yapılan çalışma, sürtünme kabiliyetini ve yol tutuşunu geliştirmek için, özellikle 124 rallisinin her zaman çok iyi geçtiği durumlar olan, düşük kavrama yüzeyleriyle birleştirilmiş kar veya buz gibi çok zor koşullarda, diferansiyel ve çekiş kontrolünü içeriyor. Vites kutusu ayrıca, özellikle vites değiştirme sırasında daha hızlı vites geçişi sağlamak ve vites düşürme sırasında daha yumuşak kavrama sağlamak için dikkat çekmişti. 124’ün kurulumu hakkında daha fazla çalışma yapıldı: Fren yaparken, otomobil sürücüye daha hızlı bir hareket veriyor, daha kademeli bir hareket sağlıyor ve virajlara yaklaşımı iyileştiriyor. Kurulumun tüm özel yönleri, her sürücünün kendi sürüş stiline ve parkur tipine uyacak şekilde özelleştirebileceği en iyi genel sonucu elde etmek için daha da geliştirildi. ”

Abarth, 2019 sezonu için 124 rallide yarışacak sürücülere ve takımlara ne teklif edecek?

Özel takımlarımızı, altı yarış Abarth Ralli Kupası 2019 için tek kişilik şampiyonluğun düzenleneceği Avrupa Ralli Şampiyonasında destekleyeceğiz. Bu yarışların her birinde, servis alanında teknik personelimize, parça servisine ve Abarth ekiplerinin ve hayranlarının buluşma yeri olacak misafir perverliğimizi göstereceğiz. Amacımız, sürücü ve takımlarımızla daha yakından çalışmak, onları desteklemek ve zaten mükemmel yarış sonuçları veren bir ilişkiye devam etmek | Kaynak; Abarth Press 21 Şubat 2019 : 21.49

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top