Mares’e destek sürüyor

Filip Mares’in Çek Cumhuriyeti’nin gelecekin yıldızı statüsü, ülkesinin motor sporları federasyonu tarafından bir kez daha onaylandı. Başkent Prag’da Çek Cumhuriyeti Aca Skoda Autoclub ve ACCR Çek Başkanı Mladá Boleslav, Çek ve FIA ​​Avrupa Ralli şampiyonası rallilerine katılacak olan 27 yaşındaki yeteneğe desteklerinin sürdürdüğünü yineledi. Aca Skoda Autoclub team, Çek Cumhuriyeti Autoclub ile Skoda Auto ve Çek Skoda bayi ağı olan Autocentrala arasında bir işbirliği. Roman Kresta’nın Kresta Racing’i, ERC1 Gençler programı ile Çek şampiyonasının dört ayağında bir Skoda Fabia R5 ile Mares ve kopilotu Jan Hloušek’i yarıştıracak. Çek Cumhuriyeti Oto Kulübü ise hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yeteneklerini kanıtlama fırsatını sunarak genç sürücülerin sporda ilerlemesine yardımcı olma çabalarını sürdürüyor.

Mares, ilk uluslararası rekabet sezonunda Pirelli desteği ile katıldığı ERC Gençler 2017’de 27 yaş altı şampiyonluğunda 3’ncü oldu. 2018 için kazandığı ödül, Çek şampiyonası için Skoda Fabia R5’in yanı sıra üç yıllık bir programa seçilmesi ERC rallileri için önemli bir adım oldu. Mares, “geçen sezon çoğunlukla yeni bir arabayı tanımaya başladık” dedi ve ekledi; “bu yıl kalitemizi göstermek ve düzenli olarak üst sıralarda mücadele etmek istiyoruz. Kış boyunca, sürüş tarzım üzerinde çalıştım, geçen yıl ERC’de son iki yarışta toprakta kullanabileceğim bir tarz geliştirdim. Tabii ki aynı zamanda fitness ve pacenotes üzerinde de çalışıyoruz, ancak şimdi Çek Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Valašská Rallisi için maksimum hazırlık aşamasına geçeceğiz.”

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, Çek Cumhuriyeti’nin Autoclub’unu genç yeteneklerin desteklenmesi ve Filip Mares’in ERC1 Gençler’a geri dönmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ley, “Çek Cumhuriyeti Autoclub’ün genç yeteneklere yardım etmek için yaptıkları alkışlanacak birer örnek. ERC’nin Filipin ve Jan’in devam eden gelişimi için ideal bir platform olduğunu kabul ettikleri için de ayrıca mutluyuz” dedi. Mares, R5’de tecrübe kazanmış birçok ERC Genç pilotundan biri. Diğerleri arasında Fabio Andolfi, Emil Bergkvist, Marijan Griebel, Nikolay Gryazin, Jari Huttunen, Chris Ingram, Stéphane Lefebvre, Tamara Molinaro, Asukasz Pieniazek, Ralfs Sirmacis ve Aleks Zawada sayılabilir. 29-31 Mart tarihleri ​​arasında yapılacak olan Kowax Valašská Rallisi ValMez ile Çek şampiyonasında yeni sezon başlayacak. | Kaynak: erc-media 22 Şubat 2019 : 03.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top