Sofuoğlu; “Bir yıldız lazım

Dünya Motosiklet Şampiyonu Türk Sporcu ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu İstanbul’da açılan motosiklet fuarı sırasında arkadaşımız Faruk Atasoy’un sorularını yanıtladı.

-Pistlerde dünya şampiyonu olarak bayrağımızı dalgalandırırken, vekillik kararını nasıl aldın?

Aslında ben, milletvekilliği için hazır değildim. Cumhurbaşkanımız telefonla arayarak yarışları bırakmamı ve milletvekili olmamı istedi. Ne emrederseniz yaparız dedim ve kendimi bir anda siyasette buldum. Aslında hazır olmadığım için çok zorlandım ve halen de zorlanmaya devam ediyorum. Ama bir görev verildi ve bu görevim sırasında faydalı işler yapmam gerektiğine inanıyorum. Özellikle kendi çektiğim sıkıntıları dile getirip, genç sporcuların aynı sıkıntıları daha az yaşamaları için bu görevi üstlendim. Motosikletten geliyorum, tabiidir ki önceliğim motor, sonrasında motor sporları olacak. Bu anlamda bazı çalışmaları başlattık, iyi de ilerliyor. Sponsorluklarla, sporcularla, Türkish Team ile alakalı altyapıyı yaptık. Ben Milletvekilliği görevini neden aldım diye düşünürken, aradan geçen zamanda gördüm ki bu işi faydalı hale çevirebiliyorum. Önümüzdeki dört yıl boyunca yapacak çok iş var. Tabii benim hayalim hatta hayallerini kurduğum bir iş bile değildi, ama böyle bir görev verildikten sonra artık bu konuda çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu görevi layığı ile yerine getireceğim.

-Gönlün hala motorda mı? Kariyerini tamamlamadığını düşünüyor musun?

Tabii ki kariyerimi noktaladım, jübilemi de yaptım ama gönlüm elbette hala motosiklette. Antrenmanlarda motosiklet kullanmaya devam ediyorum. Hatta bu sezon belki bir yarışa misafir olarak ta katılabilirim ama bir taraftan da yaşım ilerliyor. Bu işe bir nokta koymam gerekiyordu. Bu vesile ile bu noktayı koydum. Şimdi tabii ki sporculuktan daha faydalı olacak bir konumdayım. Bunu iyi değerlendirip, farklı işler yapmam gerektiğini biliyorum.

-Dünyaya yeni Türk motor şampiyonları yetiştirmekte ön ayak olacak mısın?

Tabii ki! Bunun tohumları yıllar önce atıldı, ama önümüzde daha yapılacak çok iş var. Toprak, Can, Deniz Öncü, Rodi, Bahattin ve daha bir çok sporcuya destek olmaya devam ediyoruz.

-Sence WRC ve F1 için neden bir Türk yıldız yetişmiyor?

Motor sporlarında başarılı sporcularımız var ama altyapıdan biraz daha sporcu yetişmesi lazım. Ama önce bir yol açıcı gerekiyor. Nasıl ki motosiklette bu yol açıldı ve arkadan gelen sporcular daha iyi yerlere gelebilecekler. Otomobilde de isimler kendini göstermeye başladı. Pistte Berkay Besler, Ayhancan Güven, rallide Yağız Avcı, sporda dünya arenasına adım atabilirler. Onlar bu yolu açacaklar, arkalarından gelecek sporcular da hayal kurup bu hayalleri ile birlikte ilerleyecekler. Adım adım bunlar olacak ama biraz daha zaman lazım. Otomobilde de bu işi ilerletecek bir yıldız lazım.

Faruk Atasoy, Ralli Ajansı, 22 Şubat 2019 : 04.17

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top