Monte’da Seb’ler savaşı!

Ralli Dünyası’nın iki büyük yıldızı, kariyerlerinde birden fazla şampiyonlukları bulunan iki Fransız rallici, Sébastien Ogier ve Sebastien Loeb, yeni sezonun ilk zaferi için Monte Carlo Rallisi’nde büyük bir rekabete hazırlanıyorlar. Son 15 Dünya Ralli Şampiyonluğu ve 13 Monte Carlo Rallisi zaferinde imzaları olan Seb’ler yeni sezona yeni takımlarla başlatacakları için kendilerini biraz rahatsız hissedebilirler. Üst üste 6 kez dünya ralli şampiyonluğunun kazanılmasından sonra, 35 yaşındaki Ogier, C 3 WRC ile yeni bir şampiyonluk kazanmak için 8 yıllık bir aradan sonra Citroën ekibine geri döndü.

Sebastien Ogier, Fransız Alpleri’ndeki memleketi Gap’ın etrafında bulunan zorlu dağ yollarında 6 kez Monte Carlo’yu kazandı, 7’ncisi ile kendi rekorunu kırmaya odaklandı. Dokuz kez dünya ralli şampiyonu olan Sebastien Loeb ise Hyundai’ye çok arzu ettiği markalar ve pilotlar dünya şampiyonluğu kazandırmak için Fransız üretici ile olan kariyerini sona erdirdi. WRC’de i20 WRC ile 6 yarışlık programı, eski takım arkadaşına karşı sıkı rekabete de yol açtı. İki pilotun 2009 ve 2011 yılları Citroën’deki rekabetle geçti ve hırslı genç Ogier’in WRC’deki ustasına meydan okuması gibi ilişkileri de gergindi.

O dönem birliktelikleri Ogier‘in takımdan ayrılmasıyla sona erdi. “Citroën’den sekiz yıl uzakta uzun bir zaman” dedi Ogier ve ekledi; “O zamanlar bizler öğrenmeye çalışan gençlerdir ama şimdi takım, ilerlemelerine yardımcı olmak için bize güveniyor. Loeb’in geri dönmesi çok güzel, zamanında harika rekabetimiz vardı. İkimiz de çevre değiştiriyoruz ve bu, servis parkta gerçek bir heyecan yarattı, herkes ne olacağını görmek istiyor. Yeni arabalarını öğrenmek için daha zor bir olay, hayal etmek te çok zor. Temel olarak bir asfalt ralli olan Monte-Carlo değişken kış koşullarına göre karmaşık ve pilotlar aynı özel etapta kar, buz ve kuru yollarla karşılaşabilirler. Lastik seçimi ve koşulları ‘okuma’ yeteneği çok önemli.”

Sebastien Loeb ise, “en karmaşık şey, doğru ritmi bulmak ve herhangi bir tuzağa düşmemek” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Sıcaklık gece boyunca düştüğünde buz bulma olasılığı her. Değişen ve öngörülemeyen koşullara daima uyum sağlamak zorundasınız. ” Daha ‘fazlası’ ise, 2019 için yeni bir oldu. Ogier, Citroën’de 2018 markalar şampiyonu Toyota’dan takıma transfer olan yeni ekip arkadaşı Esapekka Lappi ile takım arkadaşı oldu. Şampiyon takıma ise Finlinin yerine geçen sezon boyunca Citroën’den ayrılmak zorunda kalan Kris Meeke geldi. Meeke, Japon kadrosunda Ott Tänak ve Jari-Matti Latvala‘ya katılırken, Loeb, Hyundai’de Thierry Neuville ve Andreas Mikkelsen ile takım arkadaşı oldu. Sebastien Ogier‘in son iki şampiyonluğunu kazandığı M-Sport, Elfyn Evans, Suninen ve Tidemand‘ı parkura sürüyor. Dört günlük ralli yarın (Perşembe) Gap’ta iki gece hız etabı ile başlayacak. Sürücüler Pazar öğleden sonra Monako’daki finişten önce yaklaşık 325 km uzunluğunda 16 etap geçecekler. | Kaynak; wrc.com 23 Ocak 2019 : 19.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top